Nordea Markets oppgraderer Orkla til hold fra selg. Kursmål er 63 kroner, opp fra 60 kroner.

Det fremkommer av en oppdatering mandag.

Grunnen til oppgraderingen er primært høyere Sapa-verdsettelse, drevet av appresieringen av dollaren den siste tiden.

- Basert på kursnedgangen og vårt høyere kursmål, oppgraderer vi til hold. Vi venter fortsatt bedring for BCG (Branded Consumer Goods) og stabilt utbytte for å opprettholde det nåværende aksjekursnivået, heter det i oppdateringen signert Kolbjørn Giskeødegård og Anders Espedal Hagen.

Analytikerne venter at Orkla vil fokusere på den langsiktige kostnadsstrukturen og mål for organisk vekst.

- Målene for organisk vekst og justert ebitda for BCG-segmentet har vært vanskelig å oppnå, selv om det var en bedring gjennom perioden. Vi mener dette skyldes en ufordelaktig valutatrend, heter det.

DNB Markets oppgraderte torsdag Orkla fra hold til kjøp med et kursmål på 68 kroner per aksje.

- Orkla-aksjen har vist en negativ utvikling den siste måneden og er i denne perioden ned drøyt åtte prosent. Verdsettelsen ser attraktiv ut i forhold til sammenlignbare europeiske aktører, heter det i en oppdatering fra meglerhuset.

Meglerhuset viser samtidig til at Orkla avholder en kapitalmarkedsdag førstkommende fredag.

- Vi venter at Orkla vil bekrefte at de ligger an til levere innen sine organiske vekstmål, skape tillit til at marginforbedringene vil materialisere seg, men på en noe tregere rate og gjenta utbytte per aksje-gulvet på 2,5 kroner, skriver meglerhuset.

DNB Markets skriver videre at disse arrangementene har historisk sett vist seg å inneholde et begrenset antall triggere, og dermed gi tilsvarende begrenset effekt på kursen, men vil kunne gi noe mer fokus og interesse fra markedet i dagene fremover.

Les også på DN.no:

Her kan det bli slutt på verdens nest laveste bensinpriser

Lever fint med oljepriser under 60 dollar fatet

Ekkel påminnelse om tapene som vil komme i DNB (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV:

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time

Ekslusivt: Møt mannen bak Popcorn Time
Federico Abad er mannen som skapte Popcorn Time, pirattjenesten som har fått filmindustrien i Hollywood til å skjelve. DN møtte mannen som hittil har valgt å være anonym i hjembyen Buenos Aires
02:47
Publisert: