Styret i Orkla-eide Lilleborg har besluttet å flytte produksjonen fra Ello-fabrikken i Kristiansund til Falun i Sverige.

– Vi vet at beslutningen om å flytte produksjonen rammer de 60 ansatte på Ello hardt, og vi vil nå prioritere å bistå i en vanskelig situasjon. Vi vil gjøre det vi kan for å hjelpe de ansatte videre, sier produksjonsdirektør Knut Eckhoff i Orkla Home & Personal Care i en pressemelding tirsdag.

Forsøkt reddet

De Ello-ansatte ble i januar informert om at fabrikkstrukturen skulle utredes, og at utflagging kunne bli utfallet.

Men styret i Lilleborg utsatte mandag avgjørelsen om hva som skulle skje med fabrikken, etter at en gruppe lokale interessenter ville forsøke å redde den i ellevte time.

– Vi er takknemlige for initiativet vi har mottatt fra lokale investorer, men det endrer ikke situasjonen som ligger til grunn for vår beslutning, sier Stig Ebert Nilssen, styreleder i Lilleborg AS.

Flytter produksjon til Ski

Tirsdagens styrebeslutning innebærer også at produksjonen av flytende vaskemidler som i dag foregår i Falun, flyttes til fabrikken i Ski.

– Dette betyr at fabrikken i Ski blir en rendyrket vaskemiddelfabrikk, mens fabrikken i Falun rendyrker produksjonen av produkter til personlig pleie, opplyser Orkla.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.