Onsdag ettermiddag kom dommen i den mye omtalte «potetgullsaken», og Orkla har vunnet frem i sakens hovedspørsmål.

Maarud har ment at selskapet har en enerett i Norge til å bruke ordet potetgull, i kraft av å besitte en varemerkeregistrering.

Orkla, har på sin side ønsket å bruke potetgull i sin markedsføring, og mener at Maarud ikke lenger har enerett på dette ordet. Ifølge Orkla har potetgull blitt en alminnelig betegnelse for potetchips.

Tingrettsdommer Hanne Sofie Bjelland skriver i dommen at Maaruds varemerkeregistrering er ugyldig. Dette vil si at Maarud ikke har enerett til å bruke ordet potetgull i sin markedsføring.

Samtidig dømmes Maarud til å betale 800.000 kroner i erstatning til Orkla for deres påløpte sakskostnader.

Retten fastsetter imidlertid ingen dom for at Orkla kan bruke betegnelsen «potetgull» i sin markedsføring uten å krenke Maaruds rettigheter, da dette kan knytter seg til fremtidige forhold.

Skjermdump fra Twitter.
Skjermdump fra Twitter.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dette er den nye Porsche-sjefen

- Vi er i samtaler med flere

Kid Interiør har søkt om notering på Oslo Børs

Se DNTV: Nye Tesla Model X

Se Tesla Model X
I skrivende stund lanserer elbilprodusenten Tesla og Musk selskapets seneste modell, SUVen Tesla Model X.
02:08
Publisert: