Dette er sjette gangen DiCaprio har vært nominert til en Oscar, men altså første gang han nådde helt opp i den gjeve konkurransen.

Sist gang han hadde sjansen var for to år siden, da han var nominert to ganger for «The Wolf of Wall Street»; i tillegg til en nominasjon i kategorien beste mannlige hovedrolle, var han den gangen også nominert som produsent i klassen for beste film.

«Spotlight» best

Filmen «Spotlight» ble søndag kveld tildelt årets Oscar i kategorien beste film.

Filmen følger et team gravende journalister i The Boston Globe mens de avslører omfattende seksuelle overgrep mot barn utført av katolske prester i Boston og området rundt. Gruppen, som har samme navn som filmen, er den eldste «gravegruppen» som fortsatt er i drift.

Filmen tok også prisen for beste originalmanus.

«Spotlight» danket ut både «The Revenant» og «The Martian», der Aksel Hennie var med og spilte en tysk vitenskapsmann.

Blant de andre nominerte var også «Room» og «Bridge of Spies». Sistnevnte har en forbindelse til Norge, om enn noe perifer: Den handler om utvekslingen av en sovjetisk spion pågrepet i USA og den amerikanske piloten Gary Powers, som ble skutt ned over Sovjetunionen mens han fløy et overvåkingsfly fra Pakistan og etter planen skulle lande i Bodø.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Skal spille Putin i ny thriller

Følg markedene på DN Investor