- Vi er ett skritt nærmere. Vi nærmer oss en løsning, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem Oslo Børs til DN kvart på ti onsdag, etter at Oslo Børs i morgentimene var preget av teknisk trøbbel.

Oppdatering: Børsen åpnet klokken 11.

På den eneste dagen i året hvor børsen stenger klokken 13, åpnet den to timer for sent.

Teknisk sett består feilen som lammer Oslo Børs i at meglerne ikke får logget seg på å for å få tilgang til grunnlagsdata. Det kan være sluttkurser, handelen som skjedde igår og identifikasjon for ulike verdipapirer som skal handles.

- Men i morges kunne vi heller ikke plassere data der meglerne skulle hente det. Nå får vi gjort det, forklarer Eikrem.

Systemet som i dag brukes på Oslo Børs var nytt i 2012. Eikrem sier det har hatt 100 prosent oppetid - inntil i dag.

Handelen stenger klokken 13 i dag, før påskeferien. Eikrem har tro på en løsning før det.

- Ja, tro på at det skal løse seg, men noen garanti kan vi ikke utstede ennå, sier han.

- Når det først skulle skje, var i dag en bra dag å bli rammet av datafeil?

- Enhver dag er viktig. Det er aldri en god dag å stenge markedet.

- Men det er vel historisk lav omsetning onsdag i påskeuken?

- Det har jeg ikke sett på. Veldig mye av omsetningen kommer fra utenlandske aktører. Det er litt særnorsk at alle er på påskeferie akkurat nå. Men det er eneste dagen i året hvor vi stenger tidligere, så omsetningsmessig er den ikke på gjennomsnittet.

Børsen har åpnet for manuell rapportering.

- Det innebærer at hvis noen avtaler en handel manuelt, på telefon altså, så kan de rapportere den inn i systemet. Om to meglere for eksempel i går ettermiddag avtalte 10.000 aksjer i Statoil, så kan melde det inn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.