Oslo Børs åpnet svakt opp torsdag, men det kan bli større utslag utover dagen på eventuelle nyheter fra oljekartellet Opec eller Den europeiske sentralbanken (ESB).

Opec-sjef Abdalla Salem el-Badri avbildet under det forrige offisielle Opec-møtet i desember. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix
Opec-sjef Abdalla Salem el-Badri avbildet under det forrige offisielle Opec-møtet i desember. Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR / NTB Scanpix (Foto: Afp)

Etter vel to minutters handel var Oslo Børs opp med 0,50 prosent.

Her kan du følge markedet på DN Investor

I USA endte markedene flatt til svakt opp onsdag, mens det i Asia er blandet utvikling torsdag. I Japan faller børsene markert på styrket yen, mens Kina er svakt opp. I Sør-Korea stiger flere verftselskaper markert.

Oljeprisen har steget noe siden stengetid ved Oslo Børs og Brent 1. posisjon handles for 49,65 dollar pr fat. Prisen lå på om lag 49,09 dollar per fat da Oslo Børs stengte onsdag. Fremtidskontraktene, såkalte futures, på amerikanske børser er imidlertid ned og det samme gjelder for tilsvarende kontrakter for de europeiske fastlandsbørsene.

Marine Harvest holder kapitalmarkedsdag torsdag og materialet var ikke spesielt interessant sier megleren, som støttes av Pareto Securities og DNB Markets i oppdateringer.

EU og Opec

- Spenningen kommer utover dagen med Opec-møtet, nøkkeltall og pressekonferanse fra Den europeiske sentralbanken, sier en megler til TDN Finans før børsåpning torsdag.

Oppmerksomheten i markedet rettes mot rentemøtet i Den europeiske sentralbanken og på Opec-møtet i Wien.

Oljeprisene steg noe onsdag etter at Opec-medlemsland, blant dem Saudi-Arabia tok opp ideen om gjeninnføring av et produksjonstak. Iran støtter imidlertid ikke forslaget, ifølge Wall Street Journal og Bloomberg News.

DNB Markets og Nordea Markets støtter i sine morgenrapporter flere andre markedsaktører i at det ikke vil komme noe ut av møtet, i alle fall ikke produksjonskutt.

Når det kommer til møtet i Den europeiske sentralbanken ventes det ikke noen endring i politikken, men fokus er på Draghis presskonferanse som sammen med ESBs nye inflasjonsanslag kan flytte markedet, skriver Nordea Markets. Meglerhuset viser til at inflasjonstallene nå må inkludere høyere oljepris som kan gjøre at inflasjonsanslaget for 2018 mot målet på to prosent.

Dette kan igjen gi Draghi begrunnelse for at ytterligere stimulanser ikke er nødvendig.

«Vi ser det som en klar risiko at han ikke greier å unngå å høres litt hawkish ut og at vi får noe høyere renter og sterkere euro til at nye», skriver sjefanalytiker Erik Bruce. Hawkish er et engelsk begrep som brukes for forventinger om høyere renter.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Asia i dag: «Abenomics» på dødsleiet?  

Fete lønninger i nytt statlig veiselskap  

Frykter norsk avgiftssmitte dn+  (DN+)

Den nye trendsporten: Fra fotballjente til stjerneskudd i fjelløping på to år  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.