Hovedindeksen på Oslo Børs steg igjen for første gang etter at forrige ukes sjokkresultat i den britiske folkeavstemningen førte til kraftige fall fredag og mandag.

Til slutt steg hovedindeksen 2,50 prosent til 587,35 poeng. Indeksen er dermed 3,8 prosent lavere enn torsdag ettermiddag - dagen før det ble kjent at det var flertall for britisk utmeldelse av EU.

Brexit-uro

Tirsdag steg både aksjer, råvarer og ikke minst det britiske pundet igjen etter flere dager med kraftige fall. Også finansaksjer steg. Banker i både Storbritannia og verden forøvrig har fått merke at markedet er svært usikkert på hvordan en britisk utmeldelse av EU vil påvirke finansnæringen.

Blant annet falt de britiske bankene Bank of Scotland og Barclays med rundt 15 prosent både fredag og mandag. Tirsdag var de opp henholdsvis 3,1 og 3,7 prosent da Oslo Børs avsluttet handelen 16.30.

DNB mest omsatt

Her hjemme steg også storbanken DNB, om enn noe mindre enn markedet forøvrig. Til slutt endte aksjen opp 0,93 prosent til 97,55 kroner.

Fredag og mandag falt aksjen henholdsvis 5,9 og 3,8 prosent.

RBC Capital Markets oppgraderer sin anbefaling på DNB til "sector perform" fra "underperform" med et kursmål på 103 kroner. Meglerhuset foretrekker nordiske, nederlandske og franske banker over spanske, italienske og britiske banker på bakgrunn av brexit-resultatet, ifølge Bloomberg News.

Samtidig har både Swedbank og Goldman Sachs nedjustert kursmålet på DNB-aksjen. Swedbank har nedjustert kursmålet til 120 kroner fra 130, og Goldman Sachs fra 140 til 125 kroner, ifølge Bloomberg Data.

Aksjen ble knepent dagens mest omsatte, med 503 millioner kroner.

Fly-opptur

Flyselskapet Norwegian, som falt over 30 prosent fredag og mandag, steg markert tirsdag. Aksjen endte opp 6,4 prosent til 286,30 kroner.

ABG Sundal Collier mener kursfallet i Norwegian Air Shuttle i anledning brexit-resultatet var en overreaksjon.

Oljseselskapet Statoil steg 1,5 prosent til 137,40 kroner. Oljeprisene var opp rundt to prosent da Oslo Børs avsluttet aksjehandelen. Et fat av nordsjøoljen Brent med levering neste måned gikk for rundt 48,70 dollar fatet.

Oppgangen kan først og fremst tilskrives fare for streik og produksjonsstans i Norge, skriver Commerzbank i en oppdatering.

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 2,5 prosent til 587,35 poeng.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Amerikansk BNP opprevidert  

Undersøkelse: Flere venter fortsatt boligprisvekst

Bank of England tilfører markedet mer enn 30 milliarder kroner

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.