Fingeravtrykksselskapet Next Biometrics stiger videre mandag, og er opp over 20 prosent.

Aksjen steg nærmest til himmels fredag formiddag da det ble kjent at selskapet får inn 120 millioner kroner i frisk kapital.

I løpet av noen få formiddagstimer steg aksjen med mer enn 100 prosent. Senere på ettermiddagen «roet» aksjen seg, og den avsluttet dagen med en stigning på 84 prosent.

– Det var hyggelig, sa aksjonær og investor Haakon Sæter (51) om fredagens kursutvikling til DN lørdag.

Mandag morgen er Next-aksjen omsatt for mer enn Statoil-aksjen. Next er en halvtime etter børsåpning omsatt for 52 millioner kroner, mens  Statoil er omsatt for 50 millioner kroner.

Kjøpte seg opp

Investor Haakon Sæter er blant selskapets aksjonærer. Han eide rundt 400.000 aksjer i selskapet før aksjen gikk som en rakett.

– Jeg har kjøpt ytterligere 50.000 aksjer i dag, sa Sæter fredag.

Han gikk inn i selskapet i 2014 og har kjøpt aksjer i forskjellige prisintervaller.

– Jeg har aldri forstått hvorfor Next Biometrics er så lavt priset. Svenske Fingerprint Cards er priset til 18 milliarder, Idex til fem milliarder, mens Next Biometrics hadde en børsverdi før fredag på en halv milliard kroner.

Etter oppgangen verdsettes egenkapitalen i selskapet til bitte litt mer enn én milliard kroner.

Sæter mener selskapet har en rekke fordeler mot konkurrentene, blant annet at selskapet ikke benytter silisium.

– Det er dyrt å produsere, sier han.

Administrerende direktør Tore Etholm-Idsøe i Next Biometrics sier det betyr mye for selskapet at det fikk istand den rettede emisjonen med Greenbridge Partners Ltd.

Les hele avisen

Les også: Satte fingeravtrykk på Børsen dnPlus

Fra 500 mill. til 1 mrd. på fire timer

Se DNtv: Her er den nye Iphone 6s

Her er den nye Iphone 6s
Vi har pakket opp og sett på Apple sin siste lansering
01:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.