Teknologiselskapet NEXT Biometrics Group stiger rundt 90 prosent til 92,25 kroner på Oslo Børs fredag.

Oppgangen kommer etter at selskapet foreslår en rettet emisjon på to millioner aksjer til kurs 60 kroner mot Greenbridge Partners.

Markedsverdien på selskapet har dermed steget fra rundt 500 millioner ved børsslutt torsdag, til over én milliard fredag formiddag.

I forbindelse med selskapets notering på Oslo Børs i 2014 var emisjonskursen 80 kroner aksjen.

Les også: Resultatet falt videre for Next Biometrics Group

Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie sier at «tilliten nå er tilbake» etter at selskapet ikke har fått de kontraktene man håpet på, noe som har ført til at aksjen har falt.

- Ettersom kvartalene har gått har selskapet brent cash og flere har blitt bekymret for at beholdningen ikke skulle holde og frykten økt for utvanning på lave nivåer. Så kommer emisjonen nå på nivåer som er betydelig høyere enn kursen, sier han til TDN Finans.

Les mer om Next Biometrics her: - Vi venter at de nye ultratynne sensorene vil hjelpe oss betydelig

  Betryggende for mange

Nilsson legger til at det er positivt at en kvalitetsinvestor som Greenbridge Partners går inn i selskapet.

- Dette kan virke betryggende for mange. Samtidig som man har fått inn kontanter som bør være nok til å finansiere kommersialiseringen av selskapet, sier han.

Administrerende direktør Tore Etholm Idsøe i Next Biometrics sier til Nyhetsbyrån Direkt fredag at selskapet har sin første lansering med et «tier 1»-selskapet inneværende måned.

Nilsson sier annonseringen av emisjonen må sees i sammenheng med dette, samt at selskapet har sagt at de venter å levere i volum i løpet av fjerde kvartal.

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,35 prosent til 622,95 poeng.

Les også: Saipem er tildelt nye kontrakter

Se DNtv: Utsolgt for rosa Iphone

Utsolgt for rosa Iphone
- I år har det vært overraskende mange jenter i køen, forteller butikkjef Truls Nilsen i Eplehuset. Svein Øyvind Kloster kjøper den nye telefonen til kona.
01:06
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.