Hafslund har besluttet å starte arbeidet med utskillelse og en mulig børsnotering av konsernets strømsalgsvirksomhet, Hafslund Marked, opplyser Hafslund i en melding onsdag morgen.

Selskapet mener en utskillelse og et bredere eierskap vil bidra til ytterligere styrking av virksomhetens vekstmuligheter.

- Hafslund Marked har opparbeidet en solid markedsposisjon som den femte største strømleverandøren i Norden, med stabile og solide resultater. En børsnotering av Hafslund Marked vil gi selskapet direkte tilgang til aksjemarkedet, og understøtte selskapets nordiske vekststrategi, sier konsernsjef i Finn Bjørn Ruyter Hafslund i meldingen.

Selskapet fremholder at energisektoren står foran betydelige endringer i rammevilkår i årene fremover.

Strømsalgsvirksomheten har en annen verdikjede og et annet geografisk nedslagsfelt enn Hafslunds øvrige virksomhet, heter det.

- Et selvstendig Hafslund Marked vil kunne rendyrke forretningsmodellen, styrke konkurransekraften og vekstmulighetene, og gjøre virksomheten enda bedre i stand til å møte endringer i markedet, sier visekonsernsjef i Hafslund og konserndirektør Marked Kari Ekelund Thørud.

Gitt hensiktsmessige markedsforhold har Hafslund som ambisjon å gjennomføre en børsnotering i løpet av 2016, opplyses det. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Oljeprisene vil trolig kunne falle til 32 til 34 dollar før noen i Opec sier «det holder nå»

Vil ikke selge

Innovasjon Norge med Kina-bekymring

Se DNTV: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor

Bård Bjerkholt: Derfor sitter Brekke trygt i Telenor
Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt innkalt til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef. DNs kommentator Bård Bjerkholt mener Sigve Brekke overlever både det og CV-juks.
01:29
Publisert: