Telenor-aksjen ledet an på en positiv Oslo Børs mandag. Oljeprisene snudde opp mandag ettermiddag etter kraftig oppgang fredag.

Telenor-aksjen endte opp 3,2 prosent etter signaler om at de har vært på utkikk etter kjøpere for India-virksomheten.

Avisen Economic Times of India skriver mandag at Telenor sies å ønske en verdsettelse på mellom 1,6 og 1,8 milliarder dollar for virksomheten i India, og viser til ikke-navngitt kilder. Eksperter sier imidlertid til avisen at det beste selskapet kan håpe på er en verdsettelse på om lag én milliard dollar.

Tidligere har Telenor sagt at selskapets fremtid i India avhenger av tilgang til nytt spektrum.

Analytiker Fredrik Thoresen i SEB viser til at spekulasjonen om Telenor vil gå ut av India øker etter artikkelen i indiske medier mandag.

-Vi løftet vårt verdsettelsesestimat på Telenor India til rundt åtte milliarder kroner etter påske, ettersom vi anser sannsynligheten for en exit til å være over 50 prosent, sier han.

Analytiker Håvard Nilsson i Carnegie vil ikke kalle det unaturlig at Telenor er i en prosess ettersom de må ta en beslutning om å bli værende i India eller trekke seg ut.

-Prisene som nevnes i artikkelen er i overkant mye. Ekspertene trodde på én milliard dollar, og våre forventninger ligger omtrent rundt det, sier Nilsson til TDN Finans.

Thoresen i SEB mener at Telenor potensielt kan komme til å gå ut av India i løpet av første halvår 2016. En mulig India-exit kommer blant annet etter fortsatt press på talepriser for mobiltelefoni.

I tillegg viser han til liten interesse fra Telenor for spektrum solgt til en lav premie i forhold til ventede minstepriser i den kommende transaksjonen, samt uttalelser om at nye investeringer vil være rent finansielle.

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities venter også at Telenor trekker seg ut India.

-Vi ser det som veldig sannsynlig at Telenor selger seg ut av India ettersom de ikke har vært med i de seneste spektrumstransaksjonene, sier Trondsen til TDN Finans.

Telenor sier til TDN Finans mandag at ingen vurderinger vedrørende mulig salg selskapets India-virksomhet har endret seg siden kvartalspresentasjonen 10. februar.

Når det kommer til Thailand skrev Bangkok Post lørdag at regjeringen i Thailand ønsker å fremskynde spektrumauksjonen etter at de avviste budet fra AIS. Minsteprisen settes til JAS Mobil Broadbands vinnene bud på 75,65 millioner baht fra desember.

Arctic Securities skriver i en oppdatering at dette støtter deres anslag på lisens-investeringer i Thailand.

Brent 1. posisjon ble handlet rundt 42,8 dollar pr fat ved stengetid på Oslo Børs mandag, mot 41,5 dollar da Oslo Børs stengte fredag.

Statoil-aksjen var opp 1,1 prosent mandag, mens oljeserviceindeksen på Oslo Børs steg 0,96 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,96 prosent til 579,67 poeng, omsatt for 2,970 milliarder kroner.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.