Oslo Børs utviklet seg dermed på linje med de fleste øvrige europeiske børser torsdag.

Marine Harvest var aksjen som trakk hovedindeksen på Oslo Børs mest ned torsdag etter at selskapet la frem sin rapport for andre kvartal 2016. Marine Harvest-aksjen sluttet ned 3,0 prosent.

-Tallene var som forventet og forhåndsguidet mens guidingen var på den skuffende siden: kutt i volum Norge og høyere kostnader, så estimatene skal ned og det reflekteres i kursen i dag, sier analytiker Marius Gaard i Swedbank til TDN Finans.

- På den positive siden virker det som Marine Harvest langt på vei avblåser både en svikt i etterspørselen i Europa og høy volumvekst i 2017, som enkelte har begynt å frykte. Dette støtter caset om gode priser fremover så snart vi sesongmessig bunner ut i oktober, sier Gaard.

Marine Harvest-aksjen ble omsatt for 546 millioner kroner på Oslo Børs torsdag.

Flere andre lakseaksjer falt også tungt torsdag. Sjømatindeksen på Oslo Børs er ned over ni prosent den siste uken på bekymring for høy volumvekst og svikt i etterspørselen.

Torsdag falt både Lerøy Seafood og Grieg Seafood fire prosent, mens Salmar endte ned 0,8 prosent.

Solid løft for DNO

DNO-aksjen steg 4,6 prosent etter at selskapet la frem kvartalstall torsdag. Resultatene var på linje med analytikernes forventninger.

Under kvartalspresentasjonen brukte styreleder Bijan Mossavar-Rahmani god tid på å snakke om budet de har lagt inn på konkurrenten Gulf Keystone.

- Det er en rimelig sjanse for at de kan lykkes med det, og det synes jeg er spennende, sier analytiker Kjetil Bakken i Carnegie til TDN Finans.

Bakken mener at DNOs strategi i det kurdiske området i Nord-Irak er riktig.

- De må øke produksjonen for å øke inntektene, og da får KRG bedre økonomi og betalingsrisikoen går ned, sier Carnegie-analytikeren.

Analytikeren mener at DNO-aksjen er billig, og har kjøpsanbefaling med kursmål 12,50 kroner. Hvis Gulf Keystone-dealen går igjennom ser han økt oppside.

Analytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank venter ikke betydelig endringer i konsensus for 2016 etter rapporten, og meglerhuset vil mest sannsynlig opprettholde kjøpsanbefalingen.

DNO-aksjen ble omsatt for 101 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,44 prosent torsdag til 609,64 poeng, omsatt for 2.551 millioner kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Oljeprisen stiger over 50 dollar fatet

- I dag har vi nådd en balanse. Det er en milepæl

- Det blir et tema hvis oljeprisen faller under 40 dollar  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.