Kursoppgangen i Norwegian-aksjen er blant høydepunktene på en Oslo Børs som starter handelen i moderat positivt terreng torsdag.

Flyselskapet endte med et resultat før skatt på 1,27 milliarder kroner i tredje kvartal, som var helt på linje med analytikernes forventninger. Omsetningen endte på 8,36  milliarder kroner, som er rundt milliarden mer enn tilsvarende kvartal ifjor.

Resultatet var det beste for flyselskapet i ett enkeltkvartal noensinne.

Blant analytikerne er det imidlertid delte meninger om hvor bra resultatet var, ifølge en oppsummering TDN Finans har gjort av analytikerreaksjonene:

Både Carnegie og Morgan Stanley mener det var svakere enn ventet, der sistnevnte peker spesifikt på driften.

Pareto mener resultatet i sum var bedre enn ventet, men venter likevel små justeringer av analytikernes forventninger for 2017. DNB mener også at resultatet var bedre enn ventet. De ventet en positiv reaksjon i aksjekursen på fem prosent.

I skrivende stund er Norwegian-aksjen opp 4,8 prosent til 299,00 kroner.

Oslo Børs forøvrig preges blant annet av at oljeprisen kommet noe ned fra nivået den lå på da Oslo Børs stengte onsdag. Prisen på nordsjøoljen Brent med levering om en måned er på rundt 51,64 dollar, mot 52,66 dollar da Oslo børs stengte onsdag.

Oljeselskapet Statoil er ned 0,2 prosent til 135,90 kroner.

På øvrige europeiske børser er det også moderat positiv utvikling torsdag, der blant annet Dax-indeksen i Frankfurt stiger rundt 0,2 prosent. I Asia var det svak oppgang, mens USA-børsene endte i pluss onsdag kveld.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,1 prosent til 638,80 poeng.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Trump: - Jeg vil holde dere på pinebenken
Trump ville ikke love å anerkjenne valgresultatet. - Det får vi se på når tiden kommer, sa Trump i den tredje og siste presidentduellen med demokratenes Hillary Clinton.
00:52
Publisert:

 
Se og hør replikkene: Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten
Slik argumenterte Trump i den siste presidentdebatten med Hillary Clinton.
00:37
Publisert: