Oslo Børs åpner ned tirsdag, sammen med europeiske aksjer, etter et fall i oljeprisen på nesten en dollar mot nivået ved børsslutt i går.

Brent-oljeprisen ligger nå på 33,8 dollar fatet fra om lag 34,7 dollar da Oslo Børs stengte mandag. Nedgangen kommer i en situasjon hvor USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ventes å rapportere ytterligere vekst i allerede rekordhøye amerikanske oljelagre, skriver Bloomberg News.

De store europeiske børsene i Europa starter også i negativt terreng.

Det er rapporteringssesong og flere selskaper legger frem tall både internasjonalt og i Norge. Tallene kan få oppmerksomhet i markedet.

Opptur for cruiseselskap

Royal Caribbean Cruises legger frem sine tall for fjerde kvartal i ettermiddag.

DNB Markets venter en ebitda på 458 millioner dollar, mens konsensus er på 466 millioner. Meglerhuset venter videre for 2016 og 2017 en vekst i netto yield på henholdsvis 1,3 prosent og 1,2 prosent.

«For 2016 venter vi en guidet eps på 6,20 dollar. Aksjen verdsettes i markedet med en 12-måneders forward p/e på i overkant av 13 ganger, hvilket er rundt 15 prosent over det historiske gjennomsnittet og vi har en salgsanbefaling med et kursmål på 670 kroner pr aksje», skriver meglerhuset i en oppdatering tirsdag.

RCL-kursen sluttet torsdag på 716 kroner pr aksje. Selskapets aksjer har sin siste noteringsdag på Oslo Børs den 8. mars, ifølge DNB Markets.

RCL handles opp 2,1 prosent til 731 kroner.

Kraftig fall for seismikkselskap

Seismikkselskapet TGS Nopec faller kraftig etter å ha lagt frem kvartalstall tirsdag morgen. Driftsresultatet endte på - 140 millioner dollar i fjerde kvartal og var dermed enda svakere enn ventet. Analytikerne trodde i gjennomsnitt på - 125 millioner dollar, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

TGS-aksjen er ned 6,7 prosent til 116,20 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,67 prosent til 552,98 poeng.

Les også:

Gulfstatene vil ikke avholde krisemøte i Opec

- Oljeland i trøbbel holder meg våken om natten

Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger

Se DNtv: Uteligger for en flaske vin

Uteligger for en flaske vin
Men ikke hvilken som helst vin. Bjørn Håvard Larsen sover utenfor Vinmonopolet på Aker Brygge i fem netter for å sikre seg eksklusive flasker Burgund-vin fra 2013.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.