Oslo Børs falt onsdag, tynget av Statoil og DNB.

Til slutt endte de to tungvekterne ned henholdsvis 2,4 og 2,0 prosent.

Bred europeisk nedgang

Europeiske aksjer falt onsdag ettermiddag etter at amerikanske børser tirsdag falt tilbake fra toppnivåene, tynget av haukete kommentarer fra Federal Reserve-direktører.

Dennis Lockhardt, som er direktør for Atlanta Federal Reserve, sa tirsdag at han ikke utelukker en renteøkning i september, mens direktøren for New York Federal Reserve, William Dudley, sa at vi nærmer oss det punktet der det vil være passende å høyne renten videre.

Ifølge markedsdata prises det nå inn 50,7 prosent sannsynlighet for at Federal Reserve setter opp renten i løpet av 2016, som er oppjustert fra 46,2 prosent tirsdag.

Det er knyttet spenning til publiseringen av referatet fra seneste møte i den amerikanske sentralbankens rentekomite.

«Referatet har klart potensial til å flytte markedet. Referatet fra april-møtet publisert i mai, var for eksempel overaskende haukete, og startet en diskusjon om mulighet for renteøkning allerede i juni. Vi tror ikke vi får noe lignende denne gang», skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Flere resultatrapporter torsdag

Torsdag rapporterer en rekke oppdrettsselskaper tall for andre kvartal, deriblant Marine Harvest, Austevoll Seafood og Lerøy Seafood.

DNB Markets mener kvartalsrapporten til Austevoll Seafood vil kunne bli preget av at en sen start og tidlig avslutning av sesongen i Peru kan ha gitt lavt volum og samtidig også lavere salg.

«Vi venter at selskapet drevet av solide resultater fra Lerøy likevel vil kunne presentere en ebitda for kvartalet på 961 millioner kroner, ekskludert eierandelen på 50 prosent i Pelagia», skriver meglerhuset i en oppdatering onsdag.

Nye reguleringer i Peru som følge av El Nino vil også kunne gi høyere fangst i gjennom andre halvår, mener DNB Markets.

Meglerhuset har en uendret kjøpsanbefaling på Austevoll før tallene, men etter å ha justert for et ekstraordinært utbytte knyttet til salget av fem prosent i Lerøy har de redusert kursmålet på aksjen fra 89 kroner til 81 kroner pr aksje.

Austevoll Seafood-aksjen endte onsdag ned 1,1 prosent til 66,00 kroner pr aksje, mens Lerøy Seafood-aksjen falt 1,9 prosent til 365,00 kroner pr aksje.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,75 prosent onsdag til 606,95 poeng, omsatt for 2.401 millioner kroner.

Les også på DN:

- Nå faller brikkene på plass for kronen

DNB Markets: Slik blir norsk økonomi de neste årene

Ni farer for Norge og verdensøkonomien  

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.