Statoil endte opp 4,7 prosent mandag, mens oljeserviceindeksen på Oslo Børs var opp 3,6 prosent.

Samtaler om frysing

Oppgangen i oljeprisen kom etter at Russland i helgen sa at samtalene om frysing av oljeproduksjonen vil være gjennomført 1. mars, skriver Bloomberg News.

I forrige uke offentliggjorde Opec-landene Saudi-Arabia, Qatar og Venezuela en foreløpig avtale med Russland om å fryse oljeproduksjonen, betinget av at andre store oljenasjoner bidrar.

Russlands energiminister Alexander Novak sa til russiske stats-tv lørdag at Iran er «konstruktive» til den foreløpige avtalen som i forrige uke ble inngått om å begrense produksjonen, men at landet ennå ikke har sagt om det vil slutte seg til avtalen.

Samtidig viser en ny rapport fra Det internasjonale energibyrået (IEA) at organisasjonen venter balanse i oljemarkedet først tidlig i 2017.

Steg etter kvartalstall

Sjømatselskapet Havfisk steg markert etter å ha lagt frem kvartalstall mandag.

Selskapet melder at etterspørselen etter torsk er god, og at prisene har hatt en positiv utvikling.

Konsernsjef Webjørn Harstad sa seg også fornøyd med kvotene for 2016, men regner med at torskekvotene trolig skal ned ti prosent i 2017.

Havfisk-aksjen endte opp seks prosent.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets sier at resultatet var vesentlig bedre enn meglerhuset hadde ventet. Dessuten var utbyttet høyere enn antatt.

- Selskapet opprettholder en solid utbyttepolitikk fremover og det er også positivt at de har besluttet å bygge en ny båt, sier han til TDN Finans.

Metallpris-oppgang

Ellers steg metallprisene videre mandag.

Commerzbank tilskriver den positive starten på uken økt risikoappetitt. Ifølge Fastmarkets handles aluminium rundt 1.555 dollar per tonn mandag, mot 1.551 dollar per tonn på fredag.

Commerzbank viser til at oppgangen i industrimetaller er drevet av positive asiatiske aksjemarkeder, som gjenspeiler økt risikoappetitt blant markedsaktørene.

Det vises også til at Kina har redusert skatt på boligkjøp i noen regioner.

Norsk Hydro endte opp 4,2 prosent mandag til 34,07 kroner pr aksje, omsatt for 425 millioner kroner.

Nedjusterer kursmål

Ellers nedjusterer flere meglerhus mandag sine estimater og kursmål på Schibsted-aksjen etter fremleggelsen av fjerdekvartalsrapporten fredag.

Société Générale (SG) har redusert sine Schibsted-estimater for 2016 og 2017, for å ta hensyn til høyere investeringsnivå enn ventet før kvartalsrapporten, samt lavere 2016-margin i Leboncoin.

SG nedjusterer sitt kursmål på Schibsted fra 270 kroner aksjen til 230 kroner aksjen.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 2,62 prosent til 564,66 poeng, omsatt for 3,508 milliarder kroner.

Følg markedet med DN Investor

Les også:

Derfor kjøper DNB-stiftelsen lokalavis-konsernet  

IEA advarer mot kraftig oljeprishopp

Dette er fjorårets lønnsvinnere og -tapere

Se DNtv: Er dette Norges nye stjernerestaurant?

Er dette Norges nye stjernerestaurant?
Onsdag drysser Michelin-guiden sine stjerner over Norden. Får restaurant Kontrast en?
02:46
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.