Hovedindeksen på Oslo Børs er opp rundt én prosent etter en knapp times handel onsdag.

Brent 1. posisjon, som er nordsjøolje med levering om en måned, ligger på om lag 32,33 dollar pr fat onsdag morgen, som er omtrent samme nivå som da Oslo Børs stengte tirsdag.

 

Hydro-opptur

Aluminiumsprodusenten Norsk Hydro stiger kraftig etter å ha lagt frem sin kvartalsrapport før børsåpning. Aksjen er nå opp 5,3 prosent til 30,23 kroner, men har tidligere på dagen vært opp mer enn seks prosent.

Hydro rapporterte onsdag et underliggende driftsresultat på 1.566 millioner kroner i fjerde kvartal 2015. Til sammenligning var det på forhånd ventet et underliggende driftsresultat på 1.291 millioner kroner, ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Citi viser i en oppdatering til at bedre volumer og kostnader innen oppstrøm- og energivirksomheten resulterte i et høyere enn ventet resultat i fjerde kvartal.

Meglerhuset mener at konsensus for resultat pr Hydro-aksje for 2016 kan komme til å stige med en midt/høy ensifret prosentvis tall som følge av bedre kostnadsutvikling. Kostnadsbesparelser samt valutaeffekter kan fortsette å støtte Hydros inntjening og kontantgenerering selv i et marked med svake råvarepriser. Citi har en kjøpsanbefaling på Hydro med kursmål 40 kroner per aksje.

Merrill Lynch ventet før børsåpning at Hydro åpnet opp rundt to prosent, og viser til bedre enn ventet resultat i bauksitt og alumina-virksomheten. Credit Suisse ventet aksjen opp 1-2 prosent. RBC ser Hydro-aksjen opp rundt en prosent, mens J.P. Morgan tror Hydro kan åpne opp rundt tre prosent.

 

Lakseløft

Også Marine Harvest stiger etter å ha lagt frem kvartalstall før børsåpning. Aksjen er opp 1,5 prosent til 117,10 kroner.

Marine Harvest rapporterte mandag litt svakere operasjonelt driftsresultat for fjerde kvartal enn tidligere varslet. Selskapet skriver blant annet i rapporten at de er bekymret over kostnadsutviklingen, og at de venter høye kostnader også i første halvår i år.

«På grunn av skuffende kostnadsguiding venter vi at våre og konsensusestimater kommer ned 2-5 prosent, selv om vi justerer for sterkere prisutvikling i Americas», skriver analytiker Marius Gaard i Swedbank i en oppdatering.

Han legger særlig merke til at driftsresultat per kilo falt betydelig i Marine Harvests Region Midt, tross stigene priser i kvartalet. Dette kan også gi en negativ overførbarhet til Salmar og Lerøy Seafood.

«Normalt er tilbuds- og prisutsikter hoveddrivere, som burde tilsi en positiv kursreaksjon i dag. Imidlertid vil estimatene mest sannsynlig komme ned, så vi venter en ganske nøytral reaksjon», skriver Swedbank.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Vimpelcom innrømmer lovbrudd i korrupsjonssaken  

Storebrand tar markedet på sengen  

Lavere priser trekker ned Hydro

Fredriksens laksefabrikk knaller til (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Flyseteavgiften er ikke en god avgift

- Flyseteavgiften er ikke en god avgift
Konkurransetilsynet kommer med gode argumenter for å utsette avgiften, mener DNs kommentator Bård Bjerkholt.
02:18
Publisert: