Oslo Børs ble tynget av fallende oljepris torsdag, som sendte en rekke av de oljetilknyttede selskapene ned i verdi. Equinor falt 1,5 prosent, Aker BP 2,4 prosent og seismikkselskapet TGS falt 4,6 prosent.

Størst fall hadde hydrogenselskapet Nel, som på det meste hadde falt over seks prosent. Ved børsslutt endte Nel-aksjen på 19 kroner stykket, ned 5,6 prosent. Aksjen ble dagens mest omsatte, med investorer som fryktet en større nedgang.

Analytiker Jonas Meyer i i Sparebank 1 Markets er positiv til hydrogenmarkedet.

– Vårt syn er at markedet er enormt for hydrogen, og vi forventer å se mange aktører fremover, sier Meyer til nyhetstjenesten TDN Direkt.

Han mener Nel-fallet torsdag ikke er unormalt, og påpeker at markedet generelt «rett og slett er svakt».

Nel-nedgangen kommer dagen før hydrogenselskapet Hydrogenpro skal noteres på junior-børsen Merkur Markets fredag.

Torsdag morgen meldte TDN også at TechnipFMC har fått en intensjonsavtale med selskapet McPhy om levering av elektrolysører og fyllestasjoner slik som Nel.

Rec-aksjen fortsatte oppover

Rec-aksjen var blant de få aksjene på Oslo Børs med solid opptur torsdag, opp seks prosent.

Dermed har aksjen steget hele 212 prosent siden inngangen til oktober.

Oppgangen skjer etter milliardemisjonen natt til torsdag. At aksjen stiger like etter en emisjon, er uvanlig.

DN omtalte torsdag morgen at selskapet hentet inn én milliard kroner i en rettet emisjon natt til torsdag, til kurs 10,80 kroner. Det betydde en rabatt på 5,10 prosent fra sluttkursen onsdag. Aksjen stoppet på 12 kroner stykket da børsen stengte torsdag.

Nettoprovenyet fra emisjonen skal brukes til å finansiere ekspansjonsinvesteringer og aktiviteter ved selskapets anlegg i Butte og Moses Lake, i tillegg til generelle selskapsformål, opplyses det.

Med pengene fra emisjonen mener Rec at det kan få likviditeten til å holde til at selskapet kan forberede en oppstart av det store silisiumanlegget Moses Lake. Det er tatt sikte på en oppstart i 2022 på bakgrunn av at man venter fortsatt positiv utvikling fra det man ser utspille seg i markedene for solenergi og batteri.

Torsdag meldte Rec også at selskapet har inngått et forlik med amerikanske skattemyndigheter, om eiendomsskatt for selskapets Moses Lake-anlegg.

Rec har som en del av avtalen blitt enige om å betale Grant County tre millioner dollar innen 15. desember 2020 og 1,75 millioner dollar hvert år for de neste seks årene.

Forliket er ventet å resultere i en reduksjon i total gjeld på 17,6 millioner dollar og ha en positiv non-cash effekt på driftsresultat før avskrivninger (ebitda) på 16 millioner dollar. Dette vil bli bokført i resultatene for tredje kvartal 2020.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.