Oslo Børs åpner svakt ned tirsdag.

Børsene i USA sluttet med moderat fall mandag, mens børsene i Asia er moderat opp etter noe sterkere enn ventet produsentprisindeks, og konsumprisindeks som ventet fra Kina for juli.

Tross fall på børsene i USA steg energisektoren i S&P-500 indeksen og Philadelphia oljeserviceindeksen etter stengetid for Oslo Børs mandag drevet av oljeprisoppgang. Oljeprisen har imidlertid falt over natten.

Brent 1. posisjon handles for 44,99 dollar pr fat tirsdag morgen. Den lå på 45,36 dollar pr fat da Oslo Børs stengte mandag.

Prisnedgangen tirsdag skyldes at markedsaktører ikke venter at Opec-samtaler i neste måned vil gi noen nedgang i produksjonen, og at andre Opec-delegater signaliserer at det ikke er noen planer om å gjenopplive en frysavtale, skriver Bloomberg News.

Citi tar opp dekning på Det norske oljeselskap-aksjen med kjøpsanbefaling og kursmål på 135 kroner, fremgår det av en oppdatering tirsdag.

Det norske-aksjen stiger 2,7 prosent til 111,00 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er ned 0,04 prosent til 614,72 poeng.

Les også: Trump: - Amerikanisme, ikke globalisme, vil være det mye mantraet

Uavhengig kandidat utfordrer Trump

Norwegian tar pilotene til lagmannsretten  

Les også DNs spesial: Hvordan rote bort en god ledelse på 14 dager.

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.