Oppdrettsselskapet Bakkafrost var blant selskapene som steg på en svakt positiv Oslo Børs tirsdag.

Bakkafrost fikk en solid start på handelen etter at selskapet på morgenkvisten la frem bedre kvartalstall enn ventet. Aksjen falt imidlertid tilbake utover dagen, og endte opp 1,5 prosent. Konsernsjef Regin Jacobsen uttalte til TDN Finans at han mener dagens laksepris på 60 kroner kiloet ikke er bærekraftig, og venter priser mellom 52 og 55 kroner på litt sikt.

Analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets tror mye snø i fjellet kan gi gunstige luseforhold på Vestlandet i år, i likhet med i fjor. Mye snø innebærer kaldere temperaturer og mer ferskvann i vestlandske fjorder. Begge deler er positivt for lusesituasjonen.

- Det er fortsatt usikkert, men værmessig er utgangspunktet bra for en god lusesesong på Vestlandet, sa Giskeødegård på Holberg-fondenes sjømatseminar tirsdag.

Gaming Innovation Group steg markert etter å ha levert kvartalstall, men falt noe tilbake utover ettermiddagen. Omsetningen var opp til 7,9 millioner i euro, fra 2,9 millioner euro første kvartal 2015. 4. mai meldte selskapet at samlet antall aktive spillere falt fra om lag 92.000 i perioden januar-mars til 88.000 i februar-april. Aksjen falt betydelig. Konsernsjef Robin Reed mener det berodde på en misforståelse om forretningsmodellen.

- Utslaget var preget av at det så ut som at kunder forsvant i større grad enn det som var tilfelle, sa Reed til TDN Finans.

Etter alle solemerker vil guidingen bli justert opp i neste kvartalsrapport, dersom oppkjøpene går som planlagt (TDN Finans-artikkel klokken 12:43)

Gaming Innovation Group-aksjen steg 4,1 prosent tirsdag.

Arctic Securities hever omsetningsanslaget for Rec Silicon med henholdsvis 9 og 2 prosent for 2016 og 2017, forårsaket av endrede utsikter for volum og priser. I 2017 venter meglerhuset nå en silisiumpris på 18 dollar kiloet. Kostnadsestimatene er på linje med selskapets guiding.

Arctic opprettholder hold-anbefalingen, men høyner kursmålet fra 1,40 til 1,60 kroner aksjen. «Som tidligere bemerket ser vi fremdeles betydelig oppside for Rec Silicon gitt et scenario der ting normaliserer seg, men vi forblir varsomme til vi ser en løsning på handelskrigen», skriver meglerhuset med referanse til stridighetene mellom USA og Kina.

Rec Silicon-aksjen endte opp 1,4 prosent.

Macquarie Research mener skiftet av oljeminister i Saudi-Arabia i noen grad er negativt for oljeprisen, fordi Khalid al-Falih i større grad enn sin forgjenger er tilhenger av den saudiske linjen for å beholde markedsandeler.

Hans nære tilknytning til visekronprins Mohammed bin Salman gjør at et linjeskift under neste Opec-møte i juni virker lite sannsynlig. Salman har tidligere uttalt at Saudi-Arabia kan øke produksjonen umiddelbart med én million fat dagen, noe Macquarie vurderer som realistisk.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets er langt på vei enig.

«Mens prisene isolert sett trekkes opp av de omfattende skogbrannene i Canada, som truer kanadisk produksjon, trekkes de ned av oppsigelsen av Saudi Arabias mangeårige oljeminister, Ali al-Naimi, i helgen. Erstatteren, Khalid al-Falih, styreleder i statsoljeselskapet Saudi Aramco, ga klar beskjed allerede første dag på jobb: Saudi Arabia skal dekke eksisterende og kommende oljeetterspørsel fra sin ekspanderende kundebase. Det er vanskelig å tolke dette som noe annet enn at produksjonskutt ikke står veldig høyt på dagsorden», skriver Dørum i sin morgenrapport tirsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet opp 0,10 prosent til 594,19 poeng, omsatt for 3,520 milliarder kroner.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Sjeføkonom: Tallene er «himla mye høyere» enn målet

Flyselskapet hans håver inn penger - igjen

Matvarer bidrar til «kraftig» prisoppgang

Se DNtv:

Her har de aldri har lagd mer bunadssølv enn nå
Mens mange bedrifter på Vestlandet sier opp folk har familiebedriften Sylvsmidja på Voss ansatt flere nye gullsmeder det siste året. Også de nye nordmennene i Oslo har begynt å gå med bunad, forteller sølvsmed Trond Johansen.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.