I en børsmelding fra Entra opplyses det at DNB Livsforsikring har solgt Oslo City mandag morgen.

Handelen har en verdi på fem milliarder kroner, og kjøpere er Entra og Steen & Strøm.

Bygget på 88,535 kvadratmeter midt i Oslo sentrum huser både kjøpesenter og kontorlokaler.

- Eiendommen er perfekt for Entra med sin sentrale beliggenhet, sier administrerende direktør Arve Regland i Entra i meldingen.

Videre opplyser han at bygget er blant det største i portefolien, og at han ser «betydelige» vekstmuligheter.

Entras eierandel er verdsatt til 1,65 milliarder kroner.

- I mål

Inntil nå har Oslo City vært eid av finanskonsernet DNB, som den siste tiden har solgt unna en rekke eiendommer.

SELGER: Siden 1994 har Oslo City vært eid av DNB Livsforsikring. Her er administrerende direktør Tom Rathke i DNB Liv (midten) avbildet. Foto: Berit Roald / Scanpix
SELGER: Siden 1994 har Oslo City vært eid av DNB Livsforsikring. Her er administrerende direktør Tom Rathke i DNB Liv (midten) avbildet. Foto: Berit Roald / Scanpix (Foto: NTB scanpix)

I en pressemelding sier konserndirektør Tom Rathke i DNB Liv at han er tilfreds med den overståtte handelen.

– Vi er glade for å ha kommet i mål med to anerkjente og profesjonelle aktører innen sine respektive markeder når vi nå selger Oslo City. Vi har eiet bygget siden 1994, og i perioden frem til salg har Oslo City blitt utviklet til å bli et av Norges beste kjøpesentre. Neste utviklingsfase skjer nå under nytt eierskap, opplyser han.

Rathke mener utvikling, kjøp og salg av eiendom er en naturlig del av det å være en stor aktør i eiendomsmarkedet, og sier DNB vil være åpne for både nye kjøp og salg av eiendommer fremover.

- De siste årene har vi solgt oss ned i aktivaklassen eiendom, noe som først og fremst har sammenheng med gode transaksjonsmuligheter. Dette har igjen gitt oss mulighet til å realisere gode gevinster for våre pensjonskunder, sier Rathke.

Meldte interesse

TDN Finans skriver at Entra meldte 16. november at de var i forhandlinger om å kjøpe kontordelen av Oslo City.

Samme uken meldte kjøpesenterkjeden Steen & Strøm at den ville kjøpe kjøpesenterdelen av Oslo City for 3,3 milliarder kroner.

Oslo City er et av Norges største kjøpesentre, både målt i areal og omsetning, og ble bygd i 1988.

 

Les også: Oljeprisene faller videre

Svenskene reiser hjem

Asia i dag: Venter på devaluering av kinesisk yuan

 

Se også:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark:

Treningsmat: Proteinpannekaker med fraspark
Stramme opp kroppen uten å miste energioverskuddet etter jul? Jonas Lundgrens råd er å bytte ut ribbefett og sjokoladetrøfler med potente proteiner.
02:19
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.