I år er det både rekordpåmeldingg og ny trasé under Oslo Maraton. Her kan du "løpe" gjennom løypen på 9 minutter.

For to år siden ble Sven Kilander kåret til Norges råeste mosjonist i konkurransen YT Challenge der flere av landets beste mosjonister ble utfordret til å være med. Kilander som er senior manager i revisjonsselskapet Deloitte er fortsatt blant de beste elitemosjonistene i landet, og laget i sommer sammen med Jo Nordskar en film fra Birkebeinerløypa.

Se også: Birken på 14 minutter

Nå har de laget en ny film som tar deg med fra start til mål i Oslo Maraton. Den viser hele traseen i fortfilm, med noen tips underveis.

Her viser Jo Nordskar og Sven Kilander deg hele Oslo maratons løypetrasé på drøye 9 minutter:

&lt;/p&gt;&lt;p &gt;Kort oppsummert mener Kilander det viktigste til helgen er å fordele energien jevnt utover løpet.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;- Det lureste man kan gjøre er å finne en ballongdame eller ballongmann, sier han, og sikter til fartsholderne som løper for å komme i mål på en bestemt tid.&lt;/p&gt;&lt;p &gt;- Når man løper maraton har mange i forkant tenkt på hvor fort de skal løpe. For eksempel om du skal løpe på tre timer, så finner du den ballongpersonen som det står tre timer på, sier Kilander.&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;a href="http://www.dn.no/dnaktiv/" target="_blank"&gt;Les flere saker på DN Aktiv&lt;/a&gt;&lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;relation source="escenic-migration" sourceid="2670869" &gt;&lt;field name="title"&gt;Birken på 14 minutter&lt;/field&gt;&lt;/relation&gt; &lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;relation source="escenic-migration" sourceid="2673729" &gt;&lt;field name="title"&gt;Superbirkebeinerfamilien tråkker til&lt;/field&gt;&lt;/relation&gt; &lt;/p&gt;&lt;p &gt; &lt;relation source="DN" sourceid="3531089" &gt;&lt;field name="title"&gt;- Kom dere ut og opp i bakkene&lt;/field&gt;&lt;/relation&gt; &lt;/p&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="w8deskable"&gt;true&lt;/field&gt;&lt;field name="w8payment"&gt;&lt;value&gt;default&lt;/value&gt;&lt;/field&gt;&lt;field name="dncommentsenabled"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="isopinionarticle"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;field name="showarticlefooterbyline"&gt;false&lt;/field&gt;&lt;tag identifier="tag:tema@dn.no,2013:Trening" relevance="1.0"/&gt;&lt;/content&gt;&lt;/escenic&gt;</p></div>(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.