Petter Antonsen (53) er en av Norges beste veteranløpere på langdistanse. Ifjor løp han halvmaraton-distansen i Oslo Maraton på 1.13.32. Han var misfornøyd, men innser at alderen er i ferd med å hente han inn. Målet for i år var derfor å ikke løpe dårligere enn ifjor. Samboeren Siri Størmer (45) hadde som mål å løpe ned mot 1.20 på samme distanse.

Lærte fra i fjor

-Jeg hadde håpet å løpe under 1.13.30, men jeg tror ikke jeg klarte det sa Antonsen etter løpet. Han endte på 1.14.13, men virket ikke misfornøyd med egen innsats.

-Etter løpet i fjor tenkte jeg aldri mer, derfor åpnet jeg roligere i år, og det er jeg glad for. Alt fungerte fint, med unntak av litt vonde hæler. Jeg disponerte kreftene riktig og har hatt et godt løp konstaterte en smilende Antonsen etter målgang.

GOD DAG: Selv om han ikke klare å løpe under fjorårets tid var Petter Antonsen fornøyd med egen innsats i årets Oslo Maraton. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold
GOD DAG: Selv om han ikke klare å løpe under fjorårets tid var Petter Antonsen fornøyd med egen innsats i årets Oslo Maraton. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

Tung periode fra 10-16 km

Samboeren Siri Størmer var også fornøyd med egen innsats, selv om hun mindtveis opplevde en tung periode.

-Jeg er stort sett fornøyd med egen innsats. Det gikk fint til 10 kilometer, deretter hadde jeg en tung periode til 16 kilometer hvor det gikk en del saktere. De siste fem gikk bedre, lød Størmers oppsummering av løpet som endte på tiden 1.21.54.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.