- Jeg løp den siste kilometeren litt raskere, men jeg hadde ikke mer å gi, sa Nakkim etter løpet.

Dermed disponerte Norgesrekordholderen på 10.000 meter slik han hadde tenkt og løp inn til tiden 42.23 på Ti for Grete. I forkant av Oslo Maraton ga han følgende definisjon av et godt løp.

STILLER NESTE ÅR: Are Nakkim løper ikke flere løp i år, men sier han er klar for å løpe 10 for Grete også neste år. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold
STILLER NESTE ÅR: Are Nakkim løper ikke flere løp i år, men sier han er klar for å løpe 10 for Grete også neste år. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

– Det var når jeg klarte å løpe like raskt hele veien, og den siste kilometeren litt raskere, men ikke mye raskere, for da har man spart for mye på kreftene. Nå har jeg tenkt å legge meg på 4.10 på kilometeren så har jeg litt å gå på til slutten, sa Nakkim til DN Aktiv tidligere i høst.

Ingen flere løp i år

Nakkim har slitt med hjerteflimmer i mange år, og har tre operasjoner bak seg hvorav den siste veldig vellykket. Han har likevel ingen planer om å satse seriøst på løping igjen.

- Det ga mersmak, men det blir ikke flere løp i år, konstaterte Nakkim som likevel lovte å stille til start på ti kilometeren neste år.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.