De lengste distansene i Oslo Maraton fylles opp først. Den nylanserte trippeldistansen på 73 kilometer er allerede utsolgt, og på maratondistansen er det snart fulltegnet, men arrangøren har ingen planer om å øke kapasiteten på arrangementet.

Trodde ikke det skulle bli utsolgt

Tilsammen 15.000 løpere er nå påmeldt Oslo Maraton, hvorav 50 stykker skal løpe historiens første trippeldistanse på 73 kilometer. Den klassiske maratondistansen som har kapasitet for 3000 deltakere har 500 ledige plasser, men daglig leder i arrangørklubben SK Vidar, og Oslo Maraton, Odd Arne Marsteinstredet råder til å ikke vente for lenge.

- Maratonklassen ble fulltegnet i juli i fjor. Da fikk vi mange henvendelser fra folk som ikke hadde trodd det skulle bli utsolgt, og lurte på om det var noen ledige plasser, sier Marsteinstredet.

Kommer ikke til å øke kapasiteten

I halvmaratonklassen er det kapasitet for 13.000 løpere. Den er foreløpig ikke utsolgt, men påmeldingene ligger ajour med fjoråret. Da ble den utsolgt. Til tross for at oppslutningen vitner om potensial for å utvide arrangementet vil ikke arrangøren gjøre det noe større enn det er nå. 

- Fordi vi vil holde arrangementet innenfor det tidsrommet vi nå har, kan vi ikke øke kapasiteten, sier Marsteinstredet og forklarer.

-Vi merker allerede utfordringer, som for eksempel at puljene blir stående langt bak og at bredden på løypen ikke er tilstrekkelig. Hvis vi skal arrangere alt på den tiden vi nå har kan vi ikke ha flere deltakere, sier daglig leder. 

På grunn av tekniske mangler ble starten på maraton i fjor utsatt med drøye kvarteret. Dette forplantet seg videre i de øvrige løpene ved at det var igjen flere løpere enn normalt ute i løypene under henholdsvis halvmaraton og tikilometer.

Vurderer stafettdistanse

Trippeldistansen er et prøveprosjekt og Marsteinstredet sier de skal vurdere alternativ for distansen etter årets arrangement.

- Vi vurderer stafett, hvor man for eksempel løper en distanse hver. Det er en mulighet som kan bli populært, sier Marsteinstredet.

Oslo M araton gikk i fjor med til sammen 26.500 deltakere i fjor, og regner med å nå samme deltagerantall i år. Gjerne mer.

-10 for Grete og 3 kilometeren ble ikke utsolgt, så der håper vi på flere deltakere, sier arrangøren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.