Hittil i år har Bjørn Gjerde (58) løpt seks maraton, og han planlegger seks til. Siden han løp Oslo Maraton første gang i 1981, har han frekventert maratonløp i inn- og utland. Bare Inge Asbjørn Haugen har løpt flere. Med sine 380 maraton sitter veteranen trygt på tronen i den såkalte «100-klubben», norske løpere med minst 100 maraton. Den eksklusive norske klubben var per 6. september registrert med 92 medlemmer.

Da Bjørn Gjerde løp sitt maraton nummer 380 lørdag, knallet han til med årsbeste. Jack Waitz karakteriserte løpeforholdene som nærmest optimale på forhånd.

Med hint av ustø gange løp Bjørn Gjerde over målstreken på Oslo maraton på tiden 3.13.30.

– Det gikk fint å løpe i dag, litt tungt opp langs Botanisk Hage, men det var bare å jobbe på sier Gjerde, som løp sitt Oslo Maraton nummer 31.

Det var Taye Babeker Tirfea (31) fra Addis Abeba i Etiopia som vant herreklassen i Oslo Maraton. Han løp inn på tiden 2:21:36, og knuste dermed Henrik Sandstads rekord fra 2006, 2.24.00.

Tilsammen 25.000 har meldt seg på dagens distanser.

Starten ble forsinket etter en pinlig tabbe av arrangøren. Politiet satte foten ned for start fordi det manglet gjerder på kritiske steder i løypen.

– Det handler om sikkerheten til de som løper. Vi må snakke med arrangørene om dette i ettertid, sa operasjonsleder Sven-Martin Ege til NTB lørdag formiddag.

Arrangøren tok selvkritikk.

– Det var flere hundre meter gjerde som manglet. Det er pinlig, og her har vi ikke gjort jobben vår, sier Kjell Sigurd Strandenæs hos Avant event, som jobber med å arrangere maratonløpet, til NRK.

Også i fjor hadde arrangøren problemer, den gang var det sluttidene som ikke ble registrert korrekt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.