Awet Nftalem, Okubamichael Fissehatsion og Senay Fissehatsion valgte å dele seieren på ti for Grete. De tre guttene holdt sammen hele veien, og passet på at alle hang med. Dermed kunne de passere målstreken på 29.59.

For lang løype

Signaler fra flere av deltagerne tyder imidlertid på at tidene i årets tikilometer kunne vært enda bedre. Vinner av dameklassen Karoline Bjerkeli Grøvdal var en av de som uttrykte at løypen med fordel kan effektiviseres. Hun hadde god drahjelp av gullvinner fra 5000 meter i NM i friidrett tidligere i år, Marius Vedvik.

-Marius gjorde en kjempebra jobb for meg, men slik som det var ute i løypa nå, med folk over alt, føler jeg at jeg løp en halv kilometer mer enn jeg skulle. Hvis de vil ha en rask ti kilometer må de sørge for mer fart i løypa sa hun etter målgang. Bjerkeli Grøvdal løp inn til tiden 33.55.

FOR LANG LØYPE?: Det var ikke bare vinner av Ti for Grete, Karoline Bjerkeli Grøvdal som spekulerte i om distansen var for lang. Tjalva-løperen som klokket inn på 33.55 er god for mer, mener eksperter. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

En kombinasjon av at maraton og halvmaraton ble utsatt som følge av mangler på sikkerhet i løypen, og at løypen muligens er feilmålt gjorde at tidene i årets Ti for Grete muligens ikke ble så gode som de kunne vært.

Det stilles spørsmål om løypa var for lang. Løpere observerte at de passerte 20 km-skiltet for halvmaraton 200-300m etter 9 km-skiltet, og alle GPS-klokker viste distanser på rundt 10.300 m skriver medlemsbladet Kondis.

Måkestad Bovim på andre

Ingvill Måkestad Bovim som i august viste gode takter med seier i NM på 1500 meter, løp fornøyd inn til en andreplass på tiden 34.34.

VINNER OG ANDREPLASS: Karoline Bjerkeli Grøvdal og Ingvill Måkestad Bovim jogger ned etter henholdsvis seier og andreplass på Ti for Grete. FOTO: Skjalg Bøhmer Vold

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.