Onsdag ble det klart at Oslos OL-søknad trekkes. Mange har sett på Høyres nei som en protest mot IOCs pampevelde.

IOC mener på sin side at beslutningen er tatt uten kjennskap til faktiske forhold.

I en pressemelding sendt fra IOC-direktør Christope Dubi pekes det blant annet på at Norge ikke sendte riktige personer til et møte tidligere i år.

– Ikke tilstrekkelig informert

«Tidligere i år ba Norge om et møte med IOC for å få en forklaring på alle aspekter ved IOKs krav, inkludert finansielle detaljer. IOC arrangerte dette for samtlige søkerbyer for å forsikre seg om fair play mellom søknadene. Dessverre sendte ikke Oslo verken et ledende medlem fra søkerkomiteen eller en representant fra regjeringen til dette møtet», står det i uttalelsen.

Deretter skriver Dubi at viktige politikere i Norge ikke har vært tilstrekkelig informert om prosessen, og at de ble tvunget til å ta avgjørelser basert på halvsannheter og faktiske feil.

– Jeg synes form og innhold i dette brevet fra IOC kommenterer seg selv, sier byrådsleder Stian Berger Røsland til VG da han blir bedt om en kommentar til Dubis reaksjon.

Sponsorpenger

IOC-toppen innleder pressemeldingen med å fortelle om mulighetene det norske folk og norske idrettsutøvere går glipp av ved å si nei til å arrangere OL.

«Dette er en tapt mulighet for Oslo og for Norges befolkning som er verdenskjent for å være store tilhengere av vinteridrett. Og mest av alt er det en tapt mulighet for de fremragende norske utøverne som ikke vil få muligheten til å nå nye olympiske høyder i sitt hjemland.»

Deretter tar han for seg de økonomiske aspektene han mener er misforstått av Norges politikere. Blant annet hevder IOC-direktøren at de nasjonale sponsorrettighetene ville gitt langt mer enn de 1,1 milliardene som Oslo budsjetterte med i søknaden.
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Jensen: – Dette er veldig gledelig



Heiberg: - Et slag i trynet

 
Slik feirer Tromsø OL-tapet


- Målet om å ta OL til Oslo og Norge må legges i skuffen