Den norske støtten til et OL i Oslo i 2022 fortsetter å dale. Bare 29,2 prosent av landets befolkning sier ja, viser nye tall.

Den landsdekkende målingen er gjort av InFact for avisen Nordlys og viser svakere OL-støtte enn noensinne. 57,7 prosent nei, mens 13,1 prosent er usikre.

Målingen ble gjort samme dag som søkerkomiteen besluttet å kutte budsjettet med 8,8 milliarder kroner for å vinne oppslutning.

Første gang støtten er under 30 prosent

Fagsjef Knut Weberg i InFact konstaterer at den negative trenden for et Oslo-OL fortsetter.

– Dette er første gang i noen OL-måling at oppslutningen på landsbasis er under 30 prosent. Det går ikke voldsomt nedover, men jevnt og trutt, sier han.

I Oslo sier 44,4 prosent ja, 40,1 prosent nei, mens 15,5 prosent ikke er sikre på om vil ha olympiske leker i hovedstaden.

– Oslo er den eneste regionen i landet hvor ja-siden er i flertall. Men dette gjelder ikke for noen av aldersgruppene i målingen, sier Weberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Advarer mot Oslo-OL


Kostnadskutt kan være for sent for Oslo-OL

 
OL-støtten faller videre