– Vi etterforsker disse hendelsene som vår høyeste prioritet, understreker Bjørnland overfor NTB.

Når det gjelder sikkerhetstiltakene rundt justisministeren og hans familie, ønsker Bjørnland ikke å kommentere detaljene rundt dette, men sier det i hovedsak er Oslo politidistrikts anliggende.

– Vi har nærsikringen i form av livvaktsbeskyttelse, og utover det eies tiltakene av Oslo politidistrikt, sier hun.

Det er PST som har ansvaret for sikkerheten til justisminister Wara, mens politiet har ansvaret for familien hans.

Styrket vakthold

Visepolitimester Bjørn Vandvik i Oslo politidistrikt erkjenner at politiet gjerne skulle vært foruten hendelsen i helgen, der Waras bil ble satt i brann.

– Vi har nå styrket vaktholdet. Utover det har dette vært en løpende vurdering av hva som er gode og relevante tiltak, men det står ikke på ressursene. Vi gjør en fortløpende vurdering av situasjonen, trusselbildet og relevante tiltak vi iverksetter. Det ligger i sakens natur at vi ikke kommenterer akkurat hvilken type tiltak. Noen kan være synlige, og andre kan være mer skjulte, sier Vandvik til NTB.

Han understreker at samarbeidet med familien har vært bra hele veien, til tross for at både Filter Nyheter og NRK skriver at det har vært uenighet mellom Waras familie og politiet rundt overvåkning av hjemmet.

Dagbladet skriver at de har fått bekreftet at politiet har gjennomført en rekke store elektroniske søk som del av etterforskningen.

Forstår ikke kritikken

Bjørnland stiller seg uforstående til det som tilsynelatende er kritikk av etterforskningen fra flere politikere.

Blant dem som har stilt spørsmål er stortingsrepresentant Karin Andersen (SV) og MDG-profil Eivind Trædal.

– Hvis det er kritikk knyttet til etterforskningen og hvorfor vi ikke har oppklart dette, så synes jeg det er rart at den kommer, all den tid de ikke kjenner detaljene rundt hva vi har gjort og hva vi har planlagt å gjøre, sier Bjørnland til NTB.

Flere ukjente hendelser

Justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara har de siste månedene opplevd en rekke ubehagelige episoder utenfor sitt hjem. I desember i fjor ble det tegnet hakekors og skrevet ordet «rasist» på hus og bil, i januar var det et branntilløp i søppelkassen og i februar ble politiets bombegruppe tilkalt for å undersøke en mistenkelig gjenstand.

4. mars rykket bombegruppen ut på nytt etter funn av et truende brev, og natt til søndag ble bilen påsatt.

I tillegg til dette bekrefter Bjørnland overfor VG at det har vært flere hendelser mot justisministeren og hans bolig enn det som er blitt offentlig kjent. NTB har forsøkt å få stadfestet hvor mange hendelser det er snakk om, men PST vil ikke kommentere dette.

NTB har forsøkt å komme i kontakt med Wara, men Justisdepartementet oppgir at han ikke ønsker å kommentere hendelsene og henviser til PST.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.