Det siste året har to av tre nye jobber kommet i disse to fylkene, skriver Klassekampen.

– Vi har hatt en svært distriktsfiendtlig regjering i sju år som kommer til å fortsette i samme retning, sier Tajik til avisa. Hun er bekymret over utviklingen i sysselsettingen.

Tall fra Statistisk sentralbyrås Arbeidskraftundersøkelse (Aku) viser at de nye jobbene ble skapt på det sentrale østlandsområdet. Fra 2013 til 2018 kom 54 prosent av alle nye jobber i Oslo og Akershus.

Andelen er på 65 prosent om man ser på perioden fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år. I årene fra 2006 til 2013 ble 65 prosent av jobbene skapt utenfor Oslo og Akershus.

Tajik konfronterte finansminister Siv Jensen (Frp) med utviklingen i Stortingets spørretime. Jensen mener Tajik «svartmaler situasjonen» pekte på at hovedutfordringen i arbeidsmarkedet er at mange bedrifter mangler kvalifisert arbeidskraft på grunn av arbeidsledighet og økende sysselsetting.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.