- Det er en flott privatbolig, sier eiendomsinvestor Christian Ringnes.

I flere år forsøkte hotellinvestorene Rolf og Mette Wikborg å selge strandeiendommen Blaasenborg på Bygdøy. Etter først å ha lagt den eiendommen ut på finn.no til 120 millioner kroner, ble den delt i tre og totalprisen senket med 15 millioner kroner.

Fikk ikke solgt «tidenes dyreste» - nå kuttes prisen med rundt 15 millioner

Etter ytterligere priskutt, der hovedhuset ble forsøkt solgt for 70 millioner kroner, ble eiendommen i oktober tinglyst med ny eier, Admiralen AS, som eies av Ringnes-selskapet Victoria Eiendom. 

- Det stemmer at vi har kjøpt to av eiendommene, Villa Gilje og Blaasenborg, sier Ringnes til Dagens Næringsliv. Prisen for Blaasenborg ble 53 millioner kroner. For Villa Gilje var prisen fire millioner, samt at Victoria Eiendom overtok gjeld knyttet til eiendommen.

- Den tidligere eieren var i en situasjon der han hadde stor lyst til å få til et salg innenfor en kort tidsramme. Vi kjøpte det fordi prisen var fornuftig, sier Ringnes.

Se flere bilder av eiendommen her (ekstern lenke)

Han mener man ikke må la seg blende av at utlysningsprisen opprinnelig var 120 millioner for hele eiendommen. Kårboligen på eiendommen ble forsøkt solgt for 25 millioner kroner, gikk for 19,5 millioner kroner før Ringnes kom inn i bildet.  Nå har Victoria Eiendom fått presset prisen på den gjenværende eiendommen nesten ned i det halve.

Dermed fikk Rolf og Mette Wikborg tilsammen 76,5 millioner kroner for eiendommene, som opprinnelig var priset til 120 millioner kroner.

Ringnes ser for seg to muligheter for den storslåtte eiendommen med strandlinje, badehus og svømmebasseng. 

- Det er ikke noen småkårsbolig dette her. Plan A er å se om det kommer noen som har lyst til å kjøpe den som den er. Vi friserer den litt, er det ikke det man sier. Gjøre den litt finere enn den er nå. Hvis det ikke kommer noen interessenter innenfor en tidsramme på noen år, så kan det være vi ser på muligheten for å bygge på eiendommen.

Vurderte riving

I august var tidligere eier, Rolf Wikborg i møte med Plan- og bygningsetaten i Oslo. Han ville høre om mulighetene for å få tillatelse til å rive Blaasenborg for å bygge tomannsboliger eller rekkehus på den rundt tre måls store tomten. Ringnes avviser ikke at det kan bli løsningen på sikt.

- Beliggenheten er god uansett. Den kan egne seg til alt mulig rart. Det er sikkert mange som kan tenke seg leiligheter, større rekkehus eller eneboliger der, sier Ringnes som ikke har noe hastverk hverken med å selge eller utvikle eiendommen.

- Det går nok både vår og sommer før eiendommen er på sitt beste. Da tenker jeg ikke bare på vår og sommer 2015, men også 2016. Når renten er så lav som nå, så er holdingkostnaden lav, sier en fornøyd Ringnes og legger til:

- Noen ganger er det godt å være velhavende.

Ringnes regner med at kjøpet av Blaasenborg på sikt vil vise seg å være en god handel. Men han har ingen planer om å forlate Holmenkollen for strandperlen på Bygdøy.

- Du har ikke planer om å flytte dit selv?

- Jeg er veldig glad i Nordmarka og hører til her oppe.

Les også:

Død mann kostet 570.000

Britisk skipsmegler vil kjøpe RS Platou

Et fall på én dollar har ingenting å si, men ti...  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.