Det viser en gennomgåelse Dagbladet har gjort av aksjonærregisteret.

Oslo-politikerne eier totalt aksjer i rundt 50 ulike selskaper. Det er både familieselskaper og store børsnoterte selskaper som Orkla, Statoil og Telenor.

I utgangspunktet er det frivillig å registrere økonomiske interesser. Men dersom man velger å registrere én ting, krever regelverket at man registrerer alt.

«Den som velger å registrere sine interesser, må akseptere regelverket i sin helhet», står det i vedtaket bystyret selv gjorde i 2007.

Hensikten med registeret er at velgerne og offentligheten kan se hvilke potensielle interessekonflikter de folkevalgte i hovedstaden møter når de styrer byen med et årlig budsjett på 60 milliarder kroner.

Jussprofessor ved Universitet i Bergen, Jan Fridthjof Bernt, er ikke imponert.

– Dette viser en liten respekt for velgernes rett til skikkelig informasjon om hvilke særinteresser deres folkevalgte har, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Holmenkollen-luksus legges ut for salg til 40 millioner  

Alphabet kjøper tilbake aksjer for 5.099.019.513,59 dollar  

Selger Blindleia-luksus for 40 millioner  

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert: