Oslo kommune ønsker å kjøpe 617 nye sosialboliger av Obos. Ni av ti  ligger på Oslos østkant, skriver Aftenposten søndag.

Leder av bystyrets helse- og sosialkomité, Tone Tellevik Dahl (Ap) er bekymret.

- Hvorfor kjøpe på så mange adresser som man vet har et utfordrende boligmiljø allerede, spør hun.

Hun viser til at 70 prosent av de nye boligene er toroms, som ifølge henne i stor grad kommer til å bli tildelt personer med rus- og psykiatriutfordringer.

Hun er også kritisk til at Oslo kommune kjøper hele gårder i områder der gårdene som nå bli kjøpt, var et positivt innslag i områder som ellers hadde store utfordringer.

Nå blir konsentrasjonen av sosialklienter enda større i disse områdene, mener Dahl, som heller hadde sett at nye sosialboliger ble kjøpt spredt over hele hovedstaden.

Men av de 617 nye boligene, ligger ikke en eneste på Oslos beste vestkant. Det nærmeste man kommer vestkanten er 61 leiligheter på St. Hanshaugen. I bydelene Frogner, Ullern og Vestre Aker kommer det ingen nye sosialboliger gjennom det planlagte storkjøpet.

- Vi er helt enige i at vi må spre de kommunale boligene i Oslo, men bekymringen rundt dette kjøpet er ubegrunnet, sier byråd for helse og sosiale tjenester, Øystein Eriksen Søreide.

Han forsikrer at de mest krevende sosialklientene vil få egne, tilpassede boliger andre steder.

- Og så er det jo ikke slik at selv om man har behov for kommunal bolig, er man til sjenanse for naboen. Det er heldigvis unntaket, sier Søreide til Aftenposten.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.