I et innlegg i Aftenposten , som er skrevet i samarbeid med 20 av byens største utesteder, inviteres det til et allmøte for å stifte prosjektet «Utesteder mot Narkotika». Det vises til et lignende initiativ i Stockholm, kalt «Krogar Mot Knark».

– Dette er et prosjekt som i senere tid har spredt seg til de fleste andre store byer i Sverige. Grunnpilaren i «Krogar Mot Knark» er at utestedene og politiet jobber sammen, heter det i innlegget, som er skrevet av Ola Smith-Simonsen, som er daglig leder på Jæger, Maria Wood Moe, driftssjef på Kulturhuset, og daglig leder Eyvind Brox på Blå.

I dag opplever aktørene at politiet i flere tilfeller reagerer negativt når de tar kontakt om narkotikasaker, «eksempelvis overlevering av brukere eller selgere tatt på fersken».

– Det kan på bakgrunn av dette virke som om politiet ser sin egen rolle som kontrollinstans, og således overlates det faktiske ansvaret til utestedene. Dette er kontraproduktivt, heter det i innlegget, som er skrevet i samarbeid med blant andre Kulturhuset, Parkteatret, Blå, Cafe Mono, Dattera til Hagen, Revolver, Jæger og Crowbar.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast: Det er full fyr i boligmarkedet. Mye tyder på at Finanstilsynet vil foreslå å stramme inn ytterligere.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert: