Bydelsutvalget i Frogner bydel i Oslo truer med å fjerne en benk Amnesty International fikk tillatelse til å sette opp foran Saudi-Arabias ambassade i desember.

Benken står i den lille parken foran Saudi-Arabias ambassade, der Amnesty det siste året har holdt jevnlige markeringer for å protestere mot fengslingen og piskingen av den saudiarabiske bloggeren Raif Badawi.

Amnesty International har satt en liten plakett på benken, med teksten «Ytringsfrihetens benk». Det vil ikke Bydelsutvalget i Frogner ha noe av.

Bydelsutvalget krever at teksten på plaketten blir skiftet ut til det nøytrale «Donert av Amnesty International» og truer med å fjerne benken om så ikke skjer.

Ivar Johansen, som har sittet i Oslo bystyre for SV siden 1987, reagerer på dette.

– Jeg må si jeg undres over at bydel Frogners administrative og politiske ledelse kan stå for en slik politisk sensur for ikke å støte en ambassade. De alvorlige menneskerettighetsbrudd Saudi-Arabia står for, bør tilsi at bydelspolitikere i bydel Frogner verdsetter ytringsfriheten høyere, skriver han på sin egen blogg.

 

Les også: Professor: Vi burde bruke tiden med lave renter til å nedbetale ekstra

– De kan bygge opp bedrifter med 300–400 på rekordtid. Men over natten kan de si opp alle

Siv Jensen vil ha billigere muskelbiler

 

Se DNtv:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Mye suv for pengene:

Mye suv for pengene
Skoda kommer med ny suv på slutten av året. Syv seter og god plass til gunstig pris er salgsargumentet.
01:07
Publisert: