En fastlåst konflikt skal ha ført til at 130 arbeidere er permittert og at byggingen av den nye amerikanske ambassaden på Huseby i Oslo er stanset, ifølge NRK.

Ambassaden skal etter planen stå ferdig våren 2015. Ifølge NRK varslet betongentreprenør SN Bygg hovedentreprenøren Walsh Global LLC i midten av februar om at de ville stoppe byggearbeidene på grunn av forsinkelser og manglende betaling.

Walsh Global beskylder på sin side SN Bygg for kontraktbrudd. Ingen av partene ville tirsdag kommentere saken.

Flere av de ansatte i SN Bygg er organiserte i Fellesforbundet, og forbundet sentralt bekrefter overfor NRK permitteringer, men kjenner ikke detaljer i konflikten.

Den amerikanske ambassaden i Norge uttaler at de forventer at den nye ambassaden blir ferdig som planlagt.

– Vi forventer ferdigstillelse av den nye amerikanske ambassaden i 2015. Vår praksis er at vi ikke kommenterer pågående forhandlinger, uttaler ambassaden.

Som følge av konflikten har hovedentreprenøren hentet inn et nytt selskap, portugisiske Zucotec, som skal ha tatt over oppgavene til SN Bygg. Ifølge NRK skal arbeidet derfor ha startet opp igjen.

Les også:

- Ikke mulig å gardere seg dnPlus  

Unoterte aksjer skaper splittelse  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.