(Houston, Texas) Det er småtomt på standen til norske Mirmorax under oljemessen i Houston.

En prototype som er utviklet for noen av verdens største oljeselskaper, er sporløst borte.

Modellen, som har en verdi på 12-14 millioner kroner for oppstartsselskapet, skulle vises til potensielle kunder her på verdens største oljemesse.

-Den skulle stått der, sier administrerende direktør Eivind Gransæther med et nikk.

Forsvant fra lager

Men tre uker etter at flerfasemåleren ble satt på en europall i Norge, er den fortsatt ikke kommet til rette.

Alt Mirmorax vet, er at den ble levert på en terminal i Oslo. Siden har ingen sett den.

-Får man en europall levert på døren ved en feiltagelse, så sier man fra. Men ingen har sagt fra. En europall med en spesiell prototype er bare blitt borte, sier Gransæther.

Stortap

Mirmorax ble stiftet for fire år siden. Staverselskapets spesielle måleinstrumenter gjør at storselskaper som ExxonMobil, Statoil og Centrica står på kundelisten.

Gransæther har anmeldt forholdet til politiet. Han vil ikke spekulere på om forsvinningen skyldes industrispionasje.

-Vi blir fortalt ulike historier om hva som kan ha skjedd. Et problem er at speditøren har 60 dager på seg til å finne den før vi kan kreve erstatning. Men så lang tid har vi ikke. Vi skulle hatt den i dag, sier Gransæther.

-Hva med tapet?

-For et lite selskap er det snakk om store summer. Vi må bruke dyrebar tid på å gjøre jobben på nytt, sier Gransæther.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.