For første gang ønsker mer enn 10.000 unge å studere ved NTNU i Trondheim.

Fremgangen er tydelig både innen teknologi- og realfag, historisk-filosofiske fag og samfunnsfag. Med fem prosent flere søkere enn ifjor, er NTNU en av få skoler som har en betydelig økning i søkertallet.

- Ekstra gledelig er det at den positive trenden innen teknologi- og realfag øker. Ikke minst gjelder dette blant jenter, som søker våre studieretninger i teknologi og realfag som aldri før, sier rektor Torbjørn Digernes i en pressemelding.

Stor etterspørsel
Datateknikk alene har en økning på over 43 prosent. Energi og miljø øker med 33 prosent og industriell design med 22. Blant de rene realfagene er biologi og informatikk klare vinnere, men også kjemi og matematikk scorer høyt.

- Ungdommen har registrert det gode arbeidsmarkedet og den store etterspørselen etter høyt kvalifiserte sivilingeniører, sier Digernes.

Totalt har 92.506 personer søkt høyere utdanning i år, noe som er en liten fremgang fra ifjor. I tillegg til NTNU, kan Universitetet i Tromsø og Norges Handelshøyskole (NHH) notere en fremgang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.