Ifølge saudiarabiske justismyndigheter er 208 personer innkalt til avhør siden lørdag kveld. Syv av dem er siden løslatt, mens 201 fortsatt holdes i forvaring.

Det blir også opplyst at myndighetene anslår at minst 100 milliarder dollar er blitt misbrukt som følge av underslag og korrupsjon de siste tiårene.

Summen er langt høyere enn hva regjeringen i Riyadh tidligere har operert med, og det ser ut til at pågripelsene som begynte lørdag, har fortsatt gjennom uken.

I helgen ble 11 prinser og 38 personer fra embetsverket og næringslivet pågrepet. De sitter innesperret på flere femstjerners hoteller rundt omkring i landet, blant annet på Ritz-Carlton i Riyadh.

Flere observatører mener at operasjonen som nå pågår, i realiteten er en utrenskning iverksatt av kronprins Mohammed bin Salman (32), som ønsker å bli kvitt potensielle rivaler og kritikere.

Det er kronprinsen selv som leder den nylig opprettede antikorrupsjonskomiteen som etterforsker saken.

Blant de pågrepne er milliardæren og prinsen Alwaleed bin Talal og to av sønnene til den nå avdøde kong Abdullah. Den ene av de pågrepne sønnene er prins Miteb, som inntil lørdag ledet Saudi-Arabias mektige nasjonalgarde.

Prins Miteb har tidligere vært regnet som en mulig arvtager til tronen.

Samtidig som over 200 personer er pågrepet, er rundt 1700 bankkontoer sperret. Regjeringen har ikke villet oppgi identiteten til de som er innkalt til avhør.(Vilkår)

Et vogntog full av hat
Bob Bolus utformet en semitrailer full av anti-Hillary-slagord under presidentvalget som sikret Trump seier. 1 år etter valget kjører nå Bolus trailerne til nye slag under lokalvalgene - og for å demonstrere mot Hillary Clinton på bokturneen hennes.
02:02
Publisert: