De amerikanske børsene steg torsdag, etter at makroøkonomiske tall fra USA overrasket positivt.

Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd falt med 13.000 til 348.000 forrige uke, mot ventet 365.000, mens boligbyggingen steg i januar til en sesongjustert årstakt på 699.000 enheter. Det var ventet en årstakt på 675.000 enheter, ifølge Bloomberg News. Det melder TDN Finans.

Disse to gode nyhetene er et bevis på at investorene klarer å se forbi viktige ting som EU-krisen, sier Douglas DePietro hos Evecore Partners til CNN Money.

Kan se forbi EU
- Folk er klar over situasjonen, og de frykter fremdeles EU-krisen, men vi ser at investorene kan se forbi dette når det dukker opp positive økonomiske nyheter fra USA, sier han.

Bank of America og Goldman Sachs falt etter at kredittvurderingsbyrået Moody’s torsdag kveld kunngjorde at de har satt kredittratingen til en rekke banker til gjennomgang.

General Motors falt også, etter å ha levert kvartalstall som var noe svakere enn ventet.

Les også: Arbeidsledigheten i USA faller mer enn ventet



Dow Jones - opp 0,96 prosent til 12.904 poeng.

Nasdaq Composite - opp 1,51 prosent til 2.960 poeng.

S&P 500 - opp 1,10 prosent til 1.358 poeng.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.