Så langt har børsen rundt 15 ganger rapportert mistanke om kursmanipulasjon eller mulig lekkasje av innsideinformasjon i nettdebatter til Finanstilsynet, skriver Dagens Næringsliv.

Ifjor vedtok en bruker av Hegnar Online et forelegg for kursmanipulasjon etter å ha lagt ut en melding som så ut som en pressemelding fra oljeselskapet Canargo om funn på et oljefelt.

Følger nøye med
Thomas Borchgrevink som leder markedsovervåkningen på Oslo Børs, bekrefter at de følger nøye med på sosiale medier og nettfora der folk diskuterer aksjer og verdipapirer.

- Vi har også søkeverktøy som kan brukes på disse mediene hvis det er unormale kursbevegelser i enkeltaksjer. Det skjer ikke ofte, men vi har funnet eksempler på misvisende eller falsk informasjon og innsidelekkasjer i slike nettdebatter. Disse er rapportert videre til Finanstilsynet, noe som har endt med flere bøter, sier Borchgrevink til avisen.

Les også: Ungdom skyr børsen

<b>Tilstår falsk CanArgo-melding</b>

Gå til DN Forum (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.