Google lanserte i går en fascinerende ny tjeneste der de gjennom søk kan gi oversikt over hvordan influensaen sprer seg.

Teknologien bak er den samme som i Google Trends, Google holder øye med folk som søker på ordet ”flu” (influensa) og sporer både dato og sted, skriver News.com.

Raskere oversikt
Tjenesten har data tilbake til 2003 og er også krysskjørt med data fra amerikanske Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Ifølge Google gjør deres konstante strøm av søk at de har oversikt over utbredelsen en til to uker før CDC.

Foreløpig er dette en ren amerikansk tjeneste. Men det ligger fascinerende og litt skremmende muligheter i dette. Samme teknologi kan brukes til å sjekke utbredelsen av aids og andre sykdommer. I en del tilfeller vil det nok være store feilkilder, som når mediene slår opp store saker, og folk søker etter mer informasjon, men muligheten for overvåking av trender i store menneskegrupper er definitivt tilstede.

Ifølge Google er USA bare tre uker unna å nå årets verste influensasesong. Ikke helt overraskende er Texas og Nevada foreløpig minimalt rammet, mens enkelte andre stater har moderat utbredelse om dagen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.