Det er sannsynlig at det finnes falske basestasjoner slik Aftenposten har avdekket, viser Nasjonal sikkerhetsmyndighets undersøkelser.

– Vi har oversendt vår rapport knyttet til falske basestasjoner til Justis- og beredskapsdepartementet, Forsvarsdepartementet og PST for videre behandling, sier NSMs kommunikasjonsdirektør Mona Strøm Arnøy til NTB.

– Vi har gjort våre undersøkelser over flere dager ved bruk av forskjellige metoder og tekniske verktøy, forklarer hun.

NSM la mandag ettermiddag ut en uttalelse om saken på sine hjemmesider.

– Vår hovedkonklusjon er at det er sannsynlig at funn Aftenposten har gjort gjennom sine undersøkelser, er reelle, sier Arnøy.

– Grunnen til at vi bruker betegnelsen «sannsynlig» er at det er umulig å trekke bastante konklusjoner, fordi undersøkelsene er gjort i ulikt omfang og på ulike tidspunkt, sier hun.

Arnøy varsler at NSM ikke kommer til å uttale seg om enkeltfunn eller detaljer i undersøkelsen, siden dette materialet nå er videresendt til etterforskning.

Les også:

PST starter etterforskning i overvåkingssaken  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.