Overvektige sliter med å skaffe seg jobb. I Danmark har man tatt problemet på alvor og igangsatt kurs for å få arbeidsledige overvektige dansker ut i jobb igjen. Men når de først er kommet inn i arbeidslivet, har de det ikke så greit da heller.

En spørreundersøkelse Personnel Today har gjennomført blant 2000 personalansvarlige i ulike selskaper, viser at de fete og overvektige ikke er spesielt ettertraktet:

  • De fleste av de spurte foretrekker å ansette arbeidere som er såkalt normalvektige.
  • Halvparten mener at overvektige er mindre produktive på jobb.
  • Omtrent like mange mener at de som veier noen kilo for mye, mangler selvdisiplin.

- Som denne undersøkelsen viser, blir overvektige arbeidere diskriminert og gitt færre muligheter enn sine tynnere kolleger, sier Personnel Today´s redaktør Karen Dempsey til BBC News.

Undersøkelsen viser at at en av ti personalansvarlige ikke ønsker å la en overvektig ansatt møte en kunde. Like mange tror at de kunne ha gitt en ansatt sparken hvis vedkommende veide for mye.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.