Thomas Øye skulle stille i Oslo skifterett imorgen tidlig for å behandle Finansbankens konkursbegjæring mot ham. Finansbanken har fremmet et krav på 42 millioner kroner mot Øye. Men fredag i forrige uke varslet Øyes advokat skifteretten at Øye nå har flyttet til Dubai. Øye hevder derfor at han ikke lenger kan slås konkurs i Norge,m en at det i så fall må gjøres i det arabiske sjeikedømmet.

- Han rømmer ikke fra kravene mot ham, men fra konkursbegjæringene. Øye er fortsatt interessert i å komme frem til en enighet med sine kreditorer, sier advokat Stein Inge Spurkland til VG Nett.

Dommer Steinar Iversen i Oslo skifterett bekrefter overfor VG Nett at konkursbegjæringen mot Øye er utsatt på ubestemt tid. Han skal nå ta stilling til om Øye virkelig har flyttet og ikke kan slås konkurs i Norge.

- Finansbanken fastholder at han har bopæl i Norge, og vi motsetter oss derfor enhver utsettelse av saken, sier Lilleskare.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.