Øye benyttet sin rett til å nekte å forklare seg i retten i dag.

- Det har gått så lang tid nå at jeg klarer ikke å huske hvordan dette har skjedd. Den gangen jeg gjorde politiforkl#229 var det friskt i minne. Da vil det være feil å gå inn på det nå, sa Øye i retten i dag.

At aktor mente Øye kunne svare på spørsmål selv om hukommelsen var dårlig, fikk ikke Øye til å endre synspunkt. Dermed kunne ikke aktor gjøre annet enn å begynne å lese opp de forkl#229en båtmegleren ga i politiavhør i 2001.

- Når han har sagt han ikke vil forklare seg, har ikke politiet annen mulighet enn å lese opp Erik Øyes politiforkl#229er, sa aktor Susie Bergstrand i retten.

Mange spørsmål
Øyes forsvarer hadde ingen innsigelser mot at båtmeglerens tidligere forkl#229er blir lest opp. Opplesningen som startet mandag ettermiddag vil fortsette tirsdag.

At Øye ikke vil forklare seg betyr at både aktor og andre ikke får svar på mange av sine spørsmål.

Kjell Inge Røkkes forsvarer, Ellen Holager Andenæs, beklager at Øye ikke forklarer seg.

-Jeg hadde nok hatt like mange spørsmål til Øye som aktor, sa Holager Andenæs.

Lang tid
Bergstrand beklaget på vegne av politiet også at det har tatt så lang tid å få ført sertifikatsaken for retten. Det er snart fire år siden Dagens Næringslivs oppslag som la grunn for hele saken.

- Politiet vil beklage at dette har tatt tid og at det har vært uheldig for saken, sa politiadvokat Bergstrand i sitt innledningsforedrag mandag.

Første tiltale i saken ble tatt ut 23. mai 2002. Saken ble berammet for retten første gang i mars 2003, men ble utsatt fordi saken ble utvidet og nye opplysninger kom til. Dertter prøvde politiet igjen å få saken opp i april 2004, men det tok altså ytterligere et år før alle impliserte parter kunne samles.

- Alt dette har dessverre tatt lengre tid enn nødvendig og det kan ikke lastes de tiltalte, sa Bergstrand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.