Øye er siktet etter straffeparagraf 128 for medvirkning til korrupsjon.

Ransaking
Oslopolitiet har i dag foretatt ransaking på Øyes verksted ved Asker og i hans hjem i Lommedalen i Bærum. Øyes advokat Birger Nilsen sier til Dagens Næringsliv at siktelsen viser at politiet tydeligvis tror på den versjonen Øye har gitt i sertifikatsaken.

Øye fortalte Dagens Næringsliv at Kjell Inge Røkke og hans to medarbeidere betalte 100.000 kroner for tilsammen fire båtførerbevis, og at Røkke skjønte at dette var et rent kjøp uten reell opplæring og kursing.

Flere siktelser
Siktelsen mot Øye kan tyde på at det nå også går mot flere siktelser i saken. Den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin, som har utstedt sertifikatene, er foreløpig suspendert fra jobben.

(Meldingen er første gang sendt kloken 13.13)

Les mer om båtsertifikat-saken på dn.no:
Skippere under falskt flagg
Røkke tok aldri eksamen
Røkkes assistent på bef#229
Celina Bella var ikke godkjent
Røkkes båtførerbevis blir politisak
Røkke kan få millionbot(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.