Like etter meldingen om at Nicolai Tangen hadde testet positivt på korona, kan Norges Bank bekrefte at sentralbanksjef Øystein Olsen er i karantene.

– Smittesporing ble iverksatt umiddelbart etter at prøvesvaret forelå. Norges Bank-medarbeidere som Tangen har vært i nærkontakt med, er satt i karantene. Dette omfatter blant andre sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen. Hendelsen påvirker ikke Norges Banks evne til å utføre sine oppgaver, og virksomheten vil gå som normalt også i den perioden sentrale medarbeidere er i karantene, sier pressekontakt Marthe Skaar i Norges Bank til DN.

Nicolai Tangen meldte selv på sin LinkedIn at han hadde testet positivt på korona.

– Dette betyr at jeg nå er isolert i leiligheten min i Oslo, hvor jeg vil jobbe hjemmefra de neste par ukene, skriver Tangen.

Oljefondssjefen skriver at han ikke er sikker på hvor han ble smittet.

– Norges Banks gode rutiner vil følges, og noen av mine nærmeste kolleger som har vært i møter med meg er blitt satt i karantene. Tilbakemeldingene så langt er at alle føler seg bra. Alle som har vært i kontakt med meg har allerede blitt informert. Hold dere trygge, skriver Tangen.

Norges Banks viktigste ledere er satt i karantene. Foran: Sentralbanksjef Øystein Olsen, Jon Nicolaisen, visesentralbanksjef med ansvar for Oljefondet, og Nicolai Tangen, oljefondsjef.
Norges Banks viktigste ledere er satt i karantene. Foran: Sentralbanksjef Øystein Olsen, Jon Nicolaisen, visesentralbanksjef med ansvar for Oljefondet, og Nicolai Tangen, oljefondsjef. (Foto: Per Thrana)

– Kritisk personell på kontoret

Skaar opplyser om at det ble iverksatt umiddelbar smittesporing etter Tangens prøvesvar forelå.

– Norges Bank-medarbeidere som Tangen har vært i nærkontakt med, er satt i karantene. Dette vil ikke gjelde alle som har vært innom vårt hovedkontor, da de færreste har vært i møter med han.

Videre opplyser pressekontakten at Tangen har fulgt smittevernreglene og at det er blitt holdt god avstand i møter.

— Hvor mange dager i uken har Tangen vært på kontoret de siste par ukene?

– Vi har kritisk personell på kontoret, Nicolai er på denne listen, svarer Skaar.

På spørsmål om praktiseringen av hjemmekontor for «kritisk personell», svarer Skaar at banken er klassifisert som en samfunnskritisk institusjon.

— Vi har en løpende vurdering av hvordan vi kan ivareta våre samfunnskritiske oppdrag med størst mulig sikkerhet for oppdragene og de ansatte. I tråd med dette har under 20 prosent vært fysisk tilstede på arbeidsplassen den siste uken, mens øvrige ansatte arbeider fra hjemmekontor, sier Skaar.

Møtte ledelsen hos finansministeren

Ekspedisjonssjef Espen Erlandsen og finansråd Hans Henrik Scheel i Finansdepartementet, møtte bankledelsen forrige uke.

— De er ikke satt i karantene, fordi smittevernsreglene om god avstand ble overholdt. Departement har vært i møte med Norges Bank-ledelsen i løpet av de siste ukene. Det siste møtet fant sted onsdag 18. november, sier seniorrådgiver Bjørnar Angell i Finansdepartementet.

— Hvor alvorlig er det at tre nøkkelpersoner i Norges Bank er i karantene?

— Norges Bank har bekreftet at dette ikke vil påvirke bankens evne til å utføre sine oppgaver, og at virksomheten vil gå som normalt. Vi legger for øvrig til grunn at ansatte i Norges Bank følger de til enhver tid gjeldende smittvernsregler, svarer Angell.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Nicolai Tangen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.