Som DN skrev tirsdag, ligger krangelen om bryggelengden til Spetalens nabo Carl Chistian Fon nå hos Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Etter ni år, syv rettsavgjørelser og to vedtak fra Fylkesmannen i Vestfold, er entreprenør Fon pålagt å kutte bryggen ved sitt bosted i Sandefjord fra vel 30 meter til maksimalt 20,9 meter.

Fristen er satt til 1. mai, men Fon har klaget avgjørelsen inn for Kommunal- og moderniseringsdepartementet som nå behandler klagen.

Fylkesmannen i Vestfold snudde i saken etter at investor Øystein Stray Spetalen, som har hytte på naboeiendommen, delvis vant frem i Oslo tingrett ifjor høst. Nå krever Spetalen å få dekket sine kostnader med prosessen utenfor retten på tilsammen 664.892,50 kroner.

- Umulig å nå frem

«Det var etter Spetalens syn klart at bryggen ikke var lovlig godkjent. Dette er også slått fast i ettertid. Til tross for dette mente likevel først kommunen og deretter Fylkesmannen at bryggen måtte anses som lovlig godkjent. Det er ved etterfølgende omgjøring av vedtaket samt lovlighetskontroll stadfestet at forvaltningens opprinnelige rettslige standpunkt var uholdbart og at det var å anse som en alvorlig feil,» skriver Øystein Stray Spetalens advokat Børge Krogsrud i advokatfirmaet Haavind i et brev til Fylkesmannen.

Spetalen ønsker ikke å kommentere kravet, men det er i all hovedsak knyttet til advokatbistand, viser de vedlagte timelistene.

- Sakskostnadskravet har vi ennå ikke tatt stilling til, sier avdelingsdirektør Per Arne Andreassen hos Fylkesmannen i Vestfold.

- Veien for å komme hit har vært lang både i tid og saksbehandling, og det ville vært umulig å nå frem uten juridisk bistand, sier partner Børge Krogsrud i Haavind.

Vurderer ny rettssak

Rettstvisten Øystein Stray Spetalen reiste mot Fon og Kommunal- og moderniseringsdepartementet ble avsluttet i forrige uke da Høyesterett avviste Spetalens anke.

Spetalen vant i fjor høst frem med sin påstand om at vedtaket fra Fylkesmannen i Vestfold fra 2012 var ugyldig, og dette vedtaket ble deretter omgjort og et nytt vedtak fastslår at bryggelengden må reduseres. Men milliardæren ble ikke hørt med kravet sitt om en fastsettelsesdom på at Carl Chistian Fons brygge ikke er godkjent utover en lengde på cirka 20 meter og med fem utliggere mot nord.

- Fon begynner å bli lei av at han ikke får ha bryggen han har hatt på eiendommen sin siden 1998 i fred. Det er rart at staten følger opp dette nå i ettertid, men min klient er kampklar og vil eventuelt vurdere å bringe en ny avgjørelse inn for retten, sier advokat Ole Petter Breistøl.

Les også:

Selger markedets dyreste leilighet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.